NB I

FTC–Videoton versenyfutás: újabb csatát nyertek a zöld-fehérek

Piaci érték alapján a Puskás Akadémia FC dobogós az NB I-ben.

A hosszúra nyúlt téli szünet a héten újra tétmérkőzésen lépnek pályára az NB I-es csapatok. Előbb az állva maradt kluboknak hétközben a Magyar Kupában van jelenésük, majd hétvégén teljes fordulót rendeznek az élvonalban.

ÓRIÁSI BALHÉ!
Tömegbalhé és kilenc piros: egymást ütötték a játékosok – VIDEÓ

Az átigazolási piac Magyarországon február 15-én zárult, a csapatok tehát legfeljebb már csak szabadon igazolható játékosokkal erősíthetnek. Összeállításunkban megnéztük, hogy a Transfermarkt legfrissebb adatai szerint piaci érték alapján mit mutat az NB I-es csapatok erősorrendje.

A legfrissebb adatok szerint a Ferencváros nem csak a bajnoki tabella első helyét bitorolja, de a zöld-fehéreké jelen pillanatban a legértékesebb keret is. A Fradi 14,55 millió euróra taksált játékosállományát alig lemaradva követi a második helyen a nagy rivális Videoton FC (12,85 millió euró).

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az újonc Puskás Akadémia FC fért fel, a bajnokságban nyolcadik felcsútiak több mint 10 millió eurós kerettel vágnak neki a tavaszi szezonnak.

A címvédő Budapest Honvéd ezen listán ötödik a sorban (7,25 millió euró), őket egyébként még a Vasas előzi meg (8 millió euró). A pillanatnyi két kiesőjelölt, a Mezőkövesd és a Balmazújváros kerete tűnik piaci alapon a leggyengébbnek. Az újonc csupán sereghajtó, míg a borsodiak a Paksi FC-t tudták még megelőzni.

Íme a teljes lista:

Az NB I-es csapatok erősorrendje piaci érték alapján Fotó: Transfermarkt

Ami az egyéni mutatókat illeti: a Transfermarkt szerint az NB I legértékesebb játékosa az FTC magyar-nigériai védője Otigba Kenneth, akinek piaci értéke télen 1,3 millió euróra növekedett. A Fradi védője Davide Lanzafamét (Bp. Honvéd, 1,2 millió euró) és Marko Scsepovicsot (Videoton FC, 1,2 millió euró) előzi meg.

Érdekesség, hogy a Top10-be négy magyar játékos követelt helyet magának: Otigba mellett Nagy Dominik (FTC, 1 millió euró, 6. hely), Vinícius Paulo (magyar-brazil, Videoton FC, 1 millió euró, 8. hely) és Varga Roland (FTC, 1 millió euró, 9. hely) nevével találkozhatunk.

A tíz legértékesebb NB I-es játékos Fotó: Transfermarkt

Tizenöt millió euró? Még a régióban is kevés!

A Ferencváros kerete hazai terepen a Transfermarkt szerint a legerősebb, de megnéztük, a régióban a 14,55 milliós játékosállomány milyen erőviszonyokkal „találkozik”. Íme a közép-kelet-európai régió országainak legértékesebb élvonalbeli keretei.

Ukrajna – Sahtar Donyeck: 29 fős keret, 122,9 millió euró
Ausztria – Red Bull Salzburg: 25 fős keret, 50 millió euró
Horvátország – Dinamo Zagreb: 22 fős keret, 44,5 millió euró
Csehország – Slavia Praha: 28 fős keret, 37,75 millió euró
Szerbia – FK Crvena zvezda: 27 fős keret, 35,4 millió euró
Románia – FCS Bukarest: 26 fős keret, 25,4 millió euró
Lengyelország – Legia Warszawa: 28 fős keret, 22,75 millió euró
Magyarország – FTC: 28 fős keret, 14,55 millió euró
Szlovénia – NK Maribor: 30 fős keret, 11,78 millió euró
Szlovákia – Slovan Bratislava: 29 fős keret, 11,43 millió euró
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik