NB I

Videoton: Szolnoki még visszatérhet, Huszti felépülése jól halad

Kovács Zoltán sportigazgató szerint reális célkitűzés a bajnoki cím a Vidi számára.

A Videoton hivatalos oldala Kovács Zoltán sportigazgatóval készített interjút, amiben szó esett többek között a téli érkezőkről és a távozókról is. Mint ismert, januárban Huszti Szabolcs, Boban Nikolov, Stefan Scsepovics és Tomas Tujvel csatlakozott a fehérváriakhoz.

Ezt olvastad már?
Lesz egy komoly meglepetés a Barca BL-keretében

– Szakmailag és emberileg is elégedett vagyok velük – kezdte Kovács. – Mindannyian erősítést jelentenek, és minden szempontból jól illeszkednek a csapatba. Hárman már az első táborban is ott voltak, tehát a teljes felkészülést végigcsinálták a többiekkel. A második edzőtáborban már látszott, hogy kitől mire számíthatunk. Huszti Szabira kell még várnunk, de nagyon fontos, hogy ő és mi is türelmesek legyünk. Az viszont látszik, hogy mennyit számít a jelenléte. Jó hatással van a többiekre, rutinosokra és fiatalokra egyaránt. Jól halad a felépülése is, úgyhogy hamarosan a pályán találkozhatnak vele a szurkolók.

Géresi Krisztián sérülés miatt már az első edzőtáborból hazautazott, vele kapcsolatban a sportigazgató elmondta, hogy ugyanez a sérülés akadályozta már a játékost az utolsó őszi fordulóban is, de már megkezdte a rehabilitációt. Kovács két olyan távozóról is beszélt, akiket még a Vidihez köti szerződésük.

Kovács elégedett az új igazolásokkal Fotó: vidi.hu

fotó és címlapfotó: vidi.hu

– Szolnoki Rolandnak volt egy komoly lehetősége az eligazolásra télen, ami sajnálatos dolgok miatt nem jött össze. Távozóként számolt vele a szakmai stáb, így már nem csatlakozott az edzőtáborba utazó kerethez. Még jó pár piac nyitva van, nem kizárt, hogy találunk olyan megoldást, ami a klubnak és a játékosnak is megfelel. És még az is előfordulhat az ő esetében – amennyiben marad – újra csatlakozik az első kerethez. Suljic Asmirral más a helyzet. Tárgyalásokat folytattunk vele ősszel a folytatásról, de végül novemberben úgy döntöttünk, hogy mégsem szeretnénk meghosszabbítani a szerződését. Azt pedig mindenki tudja, hogy nyártól aláírt a Wisla Krakkóhoz. Valóban érdekes helyzet ez, hiszen érvényes szerződéssel a Vidihez tartozik, nyártól biztosan elmegy, viszont nem tagja az NB I-es keretnek. Úgy érzem, ha a lengyel csapat előbb szeretné a soraiban tudni, akkor nekik kell lépéseket tenniük. Érkezett ugyan ajánlat a részükről Asmirért, de az sajnos nem volt komolyan vehető. Ennek kapcsán fontos leszögezni, hogy amikor a Vidi igazolni szeretne, minden klubnak megadja a tiszteletet, ugyanakkor fordított esetben el is várja azt. Suljic esetében ezt nem kaptuk meg. De megjegyzem, nem ez az általános, amit bizonyít, hogy az elmúlt években több millió euróért adtunk el játékosokat külföldre. Mondjuk ezt sokan szeretik elfelejteni.

Az interjú végén a sportigazgató kifejtette, reális célkitűzés, hogy a Vidi bajnok legyen, minden megvan bennük ahhoz, hogy örülhessenek a bajnokság végén.

Olvasói sztorik