NB I

Neves kapusedzőt igazolt az Újpest – hivatalos

Babócsy András a lilák szakmai stábjában.

Új kapusedzőt igazolt az Újpest: a korábban játékosként a Vasasban, a Stadler FC-ben és a Pécsi MFC-ben is megforduló kapus, Babócsy András mostantól a negyedik kerületiek szakmai stábját erősíti.

Kik az esélyesek?
Lehengerlő Juve és Bayern, szenvedő Real és Chelsea – így folytatódik a BL

– Jó érzések keringenek bennem, de azért ez egy nagy kihívás, mivel szerintem nincs olyan edző, aki ki tudja rázni a dolgokat a kisujjából bárhol is dolgozzon a világon egy első osztályú csapatnál. Gundel-Takács Bencét és Banai Dávidot személyesen is ismertem, de Filip Pajovicot is láttam már számtalanszor védeni. Szeretnék néhány dolgot más szemszögből is megmutatni nekik, hogy aztán eldöntsék, a jövőben melyik a számukra kedvezőbb védési forma bizonyos szituációkban. Természetesen a hibákat is folyamatosan javítani fogjuk – nyilatkozta a hivatalos honlapnakBabócsy, aki légiósként a kínai és a finn élvonalban is védett.

Babócsy Újpesten Fotó: ujpestfc.hu

Az ötszörös finn bajnok és kupagyőztes kapus BL és KEK kupamérkőzéseken is védett. 2003-ban Őt választották meg Finnország legeredményesebb kapusának, amit a gólnélküliségi rekordjának is köszönhetett. 2001-ben az FC Haka-nál összesen 882 percig bizonyult bevehetetlennek a kapuja. Babócsy András kapusedzőként eddig megfordult Budaörsön, Kispesten, Pécsett és Salgótarjánban is.

Olvasói sztorik