NB I

A Fradi edzője seggfejnek nevezte Kubatov Gábort

Most kiderült, miért.

Ricardo Moniz még a dán Randers edzőjeként adott interjút a helyi Tipsbladetnek – annak megjelenése napján rúgták ki az élvonal utolsó helyén álló együttestől. A cikkben beszélt a Ferencváros 2013-as fekete őszéről, és arról, miért seggfejezte le az FTC elnökét.

Ezt olvastad már?
Kétszázmillióért érkezhet a Real Madrid első galaktikusa

A holland tréner a Ferencvárosnál eleinte sikeres volt, megnyerte a magyar Ligakupát. Aztán egy hosszú haláltusa következett. Akeem Adams, a 22 éves trinidadi válogatott, aki Moniz szerint a klub legjobb játékosa volt, szívrohamot kapott az edzőpályán. Aztán több hónapon át kórházban feküdt és amputálták az egyik lábát, végül elhunyt. Ekkor már Moniz nem volt a Ferencváros edzője, 2013 decemberében kirúgták.

„Egyedül hagyott a vezetőség. Senki nem jött oda az ágyához. Három hónapot töltöttem ott az édesanyjával és mindent nekem kellett intéznem. A lábát levágták, kómában volt. Aztán felébredt a kómából és nekem kellett elmondanom, hogy elvesztette az egyik lábát” – mesélt a szörnyű hónapokról.

Kubatov Gáborról nem feledkezett meg a holland edző Fotó: MTI

„A játékosaim védelme volt mindig a prioritásom. Ezért kritizáltam a Ferencvárost. A vezetők sosem jöttek el az ágyához. Azt mondtam nekik: Ez rendben van? Te vagy a klub elnöke és gyáva vagy ahhoz, hogy fogd az anyja kezét? Seggfej. Érted, ilyen vagyok. Nem vagyok politikus. Ez nem kifogás, de így védem mindig az embereket” ‒ idézte fel konfliktusát Kubatov Gáborral.

Az interjú magyar fordítását nyilvánosságra hozó ulloi129.hu reagálásra bírta az FTC-t:

„A Ferencváros nem érdemelte meg ezt az arroganciát. A tárgyilagossághoz hozzátartozik, hogy az FTC igenis mindent megtett fiatal labdarúgójáért. A klub minden vezetője a 3 hónap alatt többször, hetente is, míg a csapatmenedzser és a játékostársak naponta látogatták a kórházban Akeem Adamst. Az FTC az Albert Alapítványon keresztül 10 millió forinttal járult hozzá elhunyt játékosa temetési, hazaszállítási költségeihez. A Fradi egy nagy család, amelyben senkit sem hagynak magára, ha bajba jut, amelyben mindenkinek segítenek, ha rászorul” – írta válaszában a klub.

Moniz keserűen emlékszik a budapesti hónapokra Fotó: ANDREAS GEBERT / DPA
Olvasói sztorik