NB I

Világraszóló győzelmet aratott a Puskás Akadémia

Három gólt kapott a Pintér-fiúktól az Európa Liga-párharcra készülő együttes.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Dinamo Kijev – Puskás Akadémia FC 2-3 (1-1)
Spanyolország.
PAFC: Hegedüs L., Klinar, Poór, Spandler, Trajkovski, Mevoungou, Molnár G., Knezevic, Márkvárt, Latifi, U. Diallo. Csereként pályára lépett: Zsidai, Szakály P., Szécsi M., Madarász, Prosser. Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerzők: Júnior Moraes (43.), Hlebasz (59.), illetve U. Diallo (14.), Szécsi M. (89.), Madarász (92.)

A Spanyolországban edzőtáborozó Puskás Akadémia FC remek játékkal, a mérkőzést a hajrában hátrányból megfordítva verte a Dinamo Kijev együttesét – derül ki a felcsúti klubhonlap beszámolójából.

Nem akármilyen nevek futottak ki a Pintér-legények ellen a pályára vasárnap délután háromnegyed ötkor, hiszen a kijeviek soraiban ott volt friss igazolásuk, a perui válogatott középhátvéd Carlos Zambrano, az ördöngös paraguayi szélső, Derlis González, de az ukrán nemzeti tizenegy mezét 98-szor magára öltő Oleg Huszev, de honfitársát, Artem Sabanovot, vagy éppen a brazil Júnior Moraest sem kell bemutatni a futballszerető nagyközönségnek.

A mérkőzést a felcsútiak kezdték jobban, olyannyira, hogy a 2. percben már a vezetést is megszerezhették volna. Ekkor Ulysse Diallo tette ki balra a labdát Liridon Latifinek, aki remekül tálalt a ziccerben érkező Josip Knezevic elé, ám a horvát középpályás 16 méterről a kapu mellé lőtt. Nem sokat kellett azonban várni első PAFC-gólra sem, mely a 14. percben érkezett, mégpedig Diallo révén, aki először remek labdát adott a bal szélre Latifinek, majd Trajkovskinak a kapusról kipattanó centerezésére érkezve tíz méterről a hálóba továbbított (0–1).

A vezetés megszerzése után is a felcsútiak voltak veszélyesebbek, és akár az előnyüket is növelhették volna, igaz, egy ízben Hegedüs Lajos parádés védésére is szükségük volt, amikor a 43. percben Sabanov bal felsőbe tartó bombáját ütötte ki hatalmas bravúrral. Azt ezt követő szöglet után egyenlítettek a vendégek: Dmitro Hlebasz balról bekanyarított labdáját Júnior Moraes fejelte a kapunkba (1–1).

Ukrán sztárcsapatot vert a PAFC Fotó: pfla.hu

A fordulás után is jó iramú meccset láthatott a találkozóra kilátogató közönség, a PAFC minden tekintetben felvette a versenyt nagynevű ellenfelével – igaz ez még akkor is, ha az 59. minutumban Gonzalez beadásából Hlebasz megszerezte a vezetést a kijevieknek (2–1).

Az ukránok vezetésétől sem rogytak meg a felcsútiak, és többször is egyenlíthettek volna, főleg Prosser Dániel révén. Ám ami késik, nem múlik: a 89. percben Szécsi Márk indult meg középen, kitette a játékszert a jobb szélre Madarász Márknak, majd remekül érkezett a Prosser által visszatett labdára, és a léc alá bombázott (2–2).

A slusszpoén Madarásztól jött, aki egy ellencsapás végén a középen előretörő Szécsitől kapott nagyszerű labdát a jobbösszekötő helyén, és nem hibázott (2–3), így a Puskás Akadémia FC rendkívül értékes győzelmet szerzett világhírű ellenfelével szemben. A Dinamo Kijev tavasszal a bajnoki versenyfutás mellett az Európa Ligában is érdekelt lesz, hiszen az AEK Athénnal játszanak a 16 közé jutásért.

A felcsútiak ellen találkozón az ukránoknál Kádár Tamás nem kapott lehetőséget, a magyar bekk a kispadról figyelte az eseményeket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik