NB I

Reagált a Diósgyőr: azonnal felfüggesztették az edzőt becsmérlő játékost

Nono engedély nélkül nyilatkozott, ráadásul kemény szavakkal illette Bódog Tamást.

Azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Jose Antonio Delgadót a DVTK, valamint fegyelmi eljárást indít a labdarúgó ellen – írja a klub honlapja.

Ezt láttad?
A Spurs csillaga bolondot csinált Alexis Sánchezből – VIDEÓ

A klub vezetése azért határozott így, mert a spanyol játékos január 30-án az M4 Sport televízió műsorában engedély nélkül nyilatkozott és becsmérelte edzőjét. (A diósgyőri labdarúgók szerződése kiköti, hogy a játékosok csak a klub engedélyével adhatnak interjút.) A szerződésszegést tovább súlyosbítja, hogy a labdarúgó hamis vádakkal illette Bódog Tamást.

Nonót felfüggesztették Fotó: dvtk.eu

A DVTK semmilyen körülmények között nem tolerálja a szakembert ért támadásokat, különös tekintettel arra, hogy Bódog Tamás vezetőedzőként a klub értékrendjével, a labdarúgásról alkotott filozófiájával azonosult. A klub álláspontja szerint nemcsak jogi, hanem morális szempontból is aggályos a játékos magatartása.

A DVTK vezetése sajnálja, hogy Jose Antonio Delgado nem tudta sportemberhez méltó módon feldolgozni, hogy a csapat vezetőedzője fegyelmi problémákra hivatkozva a klub vezetésével egyetértésben úgy határozott: nincs szüksége rá az első csapatban. A klub tisztában van azzal, hogy egy ilyen döntés a játékos számára pszichés és szakmai veszteséget jelent, ez azonban senkit nem jogosít fel arra, hogy az edzőjét a nagy nyilvánosság előtt becsmérelje és jó hírét rontsa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik