NB I

Három Vasas-játékos sérült meg az edzőmeccsen

Az MTK-val találkozott az angyalföldi együttes – a vendégeknél is volt kényszerű csere.

Felkészülési mérkőzés

Vasas FC – MTK Budapest 1-2 (0-1)
Fáy utca, Mészöly Kálmán műfüves pálya
Vasas: Kamenár – Burmeister, Benes (Vaskó, 36.), Risztevszki – Csiki (Ferenczi, 73.), Vida (James, a szünetben), Berecz (Egerszegi, a szünetben), Laczkó (Barczi, a szünetben) – Remili, Ádám M. (Pavlov, 26.), Hangya. Vezetőedző: Michael Oenning

MTK: I. félidő: Fadgyas – Katona, Talabér (Gengeliczki, 26.), Baki, Deutsch – Vass P., Kanta, Bayer, Takács R. – Korozmán, Lencse. II. félidő: Groppioni – Szabó Zs., Baki (Balogh, 62.), Gengeliczki, Deutsch (Nagy Zs., 82.) – Gréczi, Jakab, Bayer (Borbély, 62.), Babinszky – Korozmán (Hrepka, 62.), Lencse (Farkas, 62.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerzők: Barczi (61.), illetve Kanta (tizenegyesből, 31.), Gréczi (53.)

A Vasas az NB II-ben listavezető MTK-t fogadta felkészülési mérkőzésen szerda délelőtt. Az angyalföldieknél kezdőként lépett pályára a friss igazolás, a korábban az MTK-ban is megforduló Csiki Norbert.

Az ő beadásából jött az első veszélyesebb lehetőség, Fadgyas azonban védte Hangya lövését. Húsz perc elteltével egy ütközés borzolta a kedélyeket: Ádám Martin és Talabér Attila „találkozott” a pályán, mindkettejüket le kellett cserélni. Nem sokkal később vezetéshez jutott az MTK: tizenegyest kapott az együttes, amit Kanta váltott gólra (0-1). Öt perc múlva ismét kényszerű Vasas-csere következett: Benest kellett letámogatni a pályáról egy könyökös után, őt Vaskó váltotta – derült ki a Vasas honlapjánaktudósításából.

Az 53. percben az első felnőtt mérkőzésén szereplő Gréczi növelte a különbséget (0-2), amire Barczi hasonlóan szemfüles góllal válaszolt néhány perccel később. Barczi duplázhatott volna, de Groppioni a kapufára tolta a lövését. A 75. percben Csikit is kisebb sérülés miatt kellett lecserélni, majd az MTK-s Deutschról is kiderült, nem tudja folytatni a játékot, így szintén elhagyta a pályát. A hajrában Hrepka lövése is a lécen csattant: 2-1-re nyert az MTK.

Ádám Martinnak korán véget ért a mérkőzés Fotó: Facebook
Olvasói sztorik