NB I

Hónapokkal később adják csak át az új diósgyőri stadiont

Májusig Mezőkövesden lesz a DVTK hazai pályája.

A Magyar Nemzet cikke szerinthónapokat csúszhat az új diósgyőri stadion átadása: azt ígérték, február 2-re kész lesz, ehelyett májusig Mezőkövesden lesz a DVTK „hazai” pályája.

Hónapokkal ezelőtt tartotta magát az elképzelés, hogy február 2-ára elkészül az új, csaknem 15 ezer férőhelyes ékszerdoboz Miskolc külvárosában, ám a lap úgy értesült, nemhogy a napokban nem készül el, de a tavaszi bajnoki rajtot sem kezdheti 2016 óta épülő otthonában a DVTK.

Információik szerint a klub már értesítette a labdarúgókat, hogy az első öt hazai NB I-es mérkőzést Mezőkövesden kell lejátszaniuk, mellékelve azt a kérést, hogy ne szóljanak erről senkinek se.

Fotó: Market Zrt.

Ha igaz, hogy az első öt hazai bajnokit kell majd még kényszervendégségben játszania a Diósgyőrnek, akkor a stadion májustól állhat rendelkezésre: a tavaszi hatodik hazai összecsapást pontosan május 19-én játssza a DVTK a Paks ellen, ezután pedig már csak egyetlen találkozó vár rá, június 2-án annak a Videotonnak a vendéglátójaként, aminek tulajdonosa, Garancsi István Fidesz-közeli vállalkozó cége, a Market építi a miskolci arénát.

Keresték a miskolci klubot, sajtósa azonban azt kérte, az építőhöz, illetve a beruházás gazdájához forduljanak. A Diósgyőrt egyébként nem értesítették arról, hogy a Fradi elleni első hazai tavaszi bajnoki mérkőzést nem játszhatják még az új arénájukban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik