NB I

Új igazolása szállította a Haladás törökországi győzelmét

Lejátszotta első törökországi meccsét Michal Hipp együttese.

Felkészülési mérkőzés

Slavia Szófia – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Side, 30 néző.
Slavia Sofia: Steriakic – Csokolarov, Hrisztov, Velkov, Omar – Velev, T. Ivanov, Mincsev, G. Ivanov – Karaveljov, Angelov. Vezetőedző: Zlatomir Zagorcsics.
Haladás (I. félidő): Lévay – Polgár St. Wils, Jancsó, Németh Mi. – Kovács L., Németh Márió – Kiss T., K. Mészáros, Pinte – Williams.
Haladás (II. félidő): Rózsa – Schimmer, Grumics, Kolcák, Bosnjak – Jagodics M. – Medgyes, Petró, Rácz, Halmosi – Ramos. Vezetőedző: Michal Hipp
Gólszerző: Kolcák (49.)

A törökországi Belekben edzőtáborozó Haladás a közelben fekvő Sidébe buszozott, ahol lejátszotta idei negyedik felkészülési találkozóját. Az ellenfél a bolgár első osztályban nyolcadik helyen telelő fővárosi Slavia volt.

Ahogy az eddigi edzőmeccseken, most is két részre osztotta a keretet Michal Hipp. Az első félidőben a Lévay – Polgár St. Wils, Jancsó, Németh Mi. – Kovács L., Németh Márió – Kiss T., K. Mészáros, Pinte – Williams tizenegy játszott. A Slavia Szófia kezdte valamivel jobban a mérkőzést, több veszélyes támadást vezettek. A Hali sajnos igazi helyzetet nem tudott kialakítani. Németh Milán szabadrúgásában volt csak veszély, de a 18 méteres löket valamivel elkerülte a kaput. A bolgárok előtt adódott a legnagyobb lehetőség: G. Ivanov már Lévayt is kicselezte, de Stef Wils beérte, és a rövidre tartó lövését szögletre blokkolta. A hajrában inkább a Halinál volt többet a labda, de gól nem született.

Szünet után a Rózsa – Schimmer, Grumics, Kolcák, Bosnjak – Jagodics M. – Medgyes, Petró, Rácz, Halmosi – Ramos összetételű csapat futott ki a gyepre. A második félidőben már végig a szombathelyiek domináltak. Szögletek után is sikerült veszélyt kialakítani, a bolgárok kapusa kétszer is bravúrral hárított: egyszer azonban ő is tehetetlen volt, Kolcák érkezett pontosan Halmosi beadására. Az utolsó tíz percben emberelőnybe került a Haladás. Egy bolgár akciót Jagodics állított meg szabálytalanul – meg is kapta a sárga lapját – ám a fehérmezes játékos háton dobta a labdával, amiért villant is a piros kártya. A 86. percben egy, a rövidre belőtt szöglet után lábbal védett nagyot Rózsa – tudósított a haladasfc.hu

A kövekező ellenfél szerdán a szerb Rad Beograd lesz.

Olvasói sztorik