NB I

Szivics élete legnagyobb hibájának tartja, hogy Mezőkövesdre ment

A történtek ellenére szívesen visszatérne Magyarországra.

A jelenleg csapat nélküli, korábban Kecskeméten, Diósgyőrben és Pakson is dolgozó Tomiszlav Szivics a Délmagyarországcímű lapnak elárulta, élete hibájának tartja, hogy elvállalta a Mezőkövesd irányítását.

– A fociból élek, és ha úgy érzem, hogy egy igazán nekem való lehetőség adódna, akkor biztosan elvállalnám – magyarázta a szakvezető. – Meg kell mondanom, életem legnagyobb hibáját követtem el, amikor Mezőkövesdre szerződtem. Nem azért, mert rossz klub lett volna, de nem passzoltunk egymáshoz.

EZT FIGYELD!
A Videoton megegyezett második téli igazolásával

Szivics tavaly májusban távozott Mezőkövesdről, azóta nincs új klubja. Legutóbb a montenegrói címvédő Buducsnoszt Podgorica kapcsán hozták szóba, ám végül nem ő lett a befutó.

Szivics várja az új kihívásokat Fotó: Getty Images/Szirtesi László

– Nem jött össze a Buducsnoszttal, így továbbra is munkanélküli vagyok. Élvezem a családdal töltött időt, most Szegedre jöttünk egy hétvégére a legjobb barátommal és családjával. A feleségek vásárolgattak, míg mi megnéztük a meccset. Goran Kopunoviccsal együtt nőttem fel, ráadásul a szabadkai csapat volt az ellenfél. Ettünk egy jó halászlét is – árulta el a tréner, aki az élvonal bajnoki rendszeréről is szót ejtett. – Nem tartom szerencsésnek a jelenlegi rendszert, sosem voltam a tizenkét csapatos élvonal támogatója. Lehet, hogy pár év után lesz minőségi futball, de közben szurkolókat veszít a magyar futball, a labdarúgás pedig a nézőkért van. Nem gondolom, hogy valakinek érdekes az, ha egy szezonban háromszor vagy még többször van Újpest–Ferencváros, vagy bármilyen más párosítás, nem érzek ebben igazi futballhangulatot.

Olvasói sztorik