NB I

Görög triplával nyert a Diósgyőr

Fölényes miskolci siker az első téli edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Diósgyőri VTK‒MSK Rimavská Sobota (szlovák) 5-0 (1-0)
Miskolc, játékvezető: Nagy R.
DVTK: Rados ‒ Nagy T., Lipták, Karan, Forgács ‒ Sesztakov, Busai, Tóth B., Ugrai ‒ Szarka, Makrai. Cserék: Bukrán, Eperjesi, Brkovic, Tucsa, Tamás M., Vela, Hursán, Kocsis G., Bacsa, Ioannidisz, Óvári, Ivánka, Szabó II B. Edző: Bódog Tamás
Gólszerzők: Makrai (43.), Ioannidisz (46., 73., 82.), Vela (59.)

Vasárnap 11 órától játszotta idei első félkészülési mérkőzését a Diósgyőr, amelynek ellenfele a szlovák másodosztályban szereplő MSK Rimavská Sobota volt az edzőközpont műfüves pályáján.

A 43. percben Forgács mentett meg egy esélytelen labdát a középpályán, Sesztakovot indította, aki levitte az alapvonalig, a kapus mellett középre adta, ahol Makrai Gábor egy csel után közelről, két védő között a hálóba lőtt (1-0).

A második félidő első percében a Bacsa Patrik ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikolaosz Ioannidisz váltotta higgadtan gólra (2-0).

Az 59. percben Ioannidisz szerzett labdát az ellenfél tizenhatosa előtt, Diego Vela elé tette, aki jobbról a kapuba emelt az eldőlő kapus fölött (3-0).

Ezt olvastad már?
Neymar: nem én döntöm el, ki rúgja a tizenegyest

A 73. percben Ioannidisz tologatta a labdát a tizenhatos előterében, majd kilőtte a kapu bal alsó sarkát (4-0). Ezután megsérült egy szlovák játékos, és mivel nem maradt több cseréjük, Bódog Tamás vezetőedző lehívta a pályáról Óvári Zsoltot, így tíz a tíz ellen folytatódott a mérkőzés.

A 82. percben a tizenhatos vonaláról indulva Ioannidisz mindenkit kicselezett, még a kapust is, és közelről a hálóba lőtt (5-0) – tudósított a DVTK honlapja.

Olvasói sztorik