NB I

Edzőmeccs telt ház előtt: két gólt hozott a Vasas–Honvéd rangadó

Szombat délelőtt csaptak össze a felek – Tömösvári duplázott.

Felkészülési mérkőzés

Vasas FC – Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Mészöly Kálmán műfüves pálya, 184 néző.
Vasas: Kamenár – Burmeister, Benes, Risztevszki (Vaskó, a szünetben) – James, Vida, Berecz, Hangya (Egerszegi, a szünetben) – Barczi, Ádám M. (Pavlov, a szünetben), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning

Honvéd: I. félidő: Gróf – Heffler, Baráth, Artjunin, Kukoc – Kamber, Nagy G. – Banó-Szabó, Danilo, Lanzafame – Eppel. II. félidő: Horváth A. – Ikenne-King, Lovrics, Bobál D., Baráth – Gazdag, Holender, Pölöskei – Lukács D., Tömösvári, Májer. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Tömösvári (66., 78.)

Fővárosi rangadóval folytatta felkészülését a Vasas és a Honvéd – a riválisok a Mészöly Kálmán műfüves pályán csaptak össze szombat délelőtt. A kispestieknél két próbajátékos, az észt Artjunin és a horvát balhátvéd Kukoc is helyet kapott a kezdőcsapatban. A maximálisan megengedett 184 néző előtt léptek pályára a felek.

Artjunin kellemetlen passzal hozta zavarba kapusát: a 11. percben röviden adott haza, Ádám Martin lecsapott a labdára, egy az egyben ziccerét azonban védte Gróf. Kamenárt is megdolgoztatta párszor a Honvéd, de gól nem esett, 0-0 lett az első félidő.

A szünetben szinte teljes sort cserélt a vendég csapat, a Vasasnál pedig három friss játékos léphetett pályára. Éppen a csereként beállt Májer lövését védte Kamenár, a 66. percben viszont már a Vasas kapusa is tehetetlen volt: Baráth passzát Tömösvári juttatta a kapuba. Nem sokkal később ismét Tömösvári talált be, aki ezúttal Lukács centerezését oldotta meg higgadtan (0-2).

A második félidőben magasabb fokozatra kapcsoló Honvédot a végén a kapufa is kisegítette: 2-0-ra nyert a Supka-csapat.

Olvasói sztorik