NB I

Megnyerte első edzőmeccsét a Debrecen

Az NB II-es Szegedet felőrölte a Loki a szombati találkozó második félidejében.

Felkészülési mérkőzés

Debreceni VSC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-1 (0-0)
Debrecen-Pallag
DVSC: I. félidő: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Bódi (Bukta, 30.), Tőzsér, Filip (Csősz, 30.), Varga K. – Könyves, Takács. II. félidő: Szabados – Kuti, Mészáros, Újvárosi, Ferenczi – Bukta (Bereczki, 75.), Jovanovics, Csősz (Szekulics, 75.), Sós – Mengolo, Bíró P. Vezetőedző: Herczeg András

Szeged: Molnár P. – Áchim, Papp F., Farkas (Hegedűs, 55.), Zabari (Balogh G., 55.) – Coroian, Bódis, Szabó P. (Kasuba 70.), Nikorec – Kertész (Pászka 55.), Zádori. Vezetőedző: Goran Kuponovics
Gólszerzők: Jovanovics (52.), Ferenczi (tizenegyesből, 64.), Sós (66.), illetve Zádori (73.)

Idei első felkészülési mérkőzését az NB II-ben szereplő Szeged 2011 ellen vívta a Debreceni VSC – tudatta a Loki hivatalos honlapja.

A pallagi edzőközpontban rendezendő találkozó első félidejének elején Takács kerülhetett volna nagy helyzetbe, de a kapu előterében lemaradt a labdáról. Mezőnyfölényben futballozott az NB I-es csapat, a szegediek térfelén zajlott a játék, de nehezen tudtak a hazaiak a védelem mögé kerülni. A 35. percben Varga Kevin tört előre a bal oldalon, középre passzolt, az érkező Könyves kapura rúgott, Molnárnak nagyot kellett védenie, a kipattanót pedig Takács fölé lőtte. A szünet előtt Varga Kevin távoli lövése a jobb kapufáról pattant vissza.

Az 52. percben Jovanovics révén megszerezték a vezetést a hazaiak, a középpályás a jobbösszekötő helyéről lőtt a hosszúba. Az első félidőhöz hasonlóan a debreceniek irányították a játékot. A 64. percben Sós Bence harcolt ki egy büntetőt, amit Ferenczi János magabiztosan értékesített. A gólszerző két perccel később asszisztot jegyzett, hiszen labdáját Sós Bence félfordulattal a hosszúba rúgta, ezzel már hárommal ment a Loki. A 71. percben egy vendégkontra végén Szabados István védett remek reflexszel. A 73. percben szépített a Szeged, egy védelmi hibát kihasználva Zádori lőtt a kapuba. A Loki gyorsan járatta a labdát, próbált az ellenfél mögé kerülni, és újabb gólt szerezni, ami sikerült is, de a játékvezető les miatt nem adta meg. A végén Sós Bence kihagyott egy nagy helyzetet, Mengolo bal oldali beadását 10 méterről fölé rúgta.

A DVSC 3-1-re megnyerte a találkozót.

Olvasói sztorik