NB I

Megvan a Balmazújváros első téli győzelme

A fél lábbal már szintén NB I-es Kisvárdát győzte le az élvonal újonca.

Felkészülési mérkőzés

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Balmazújvárosi Edzőcentrum (zárt kapuk mögött), játékvezető: Nagy N.
Balmazújváros: Szécsi – Habovda (Bokros, 63.), Jagodics B. (Rus, 63.), Tamás L. (Póti, 63.), Uzoma (Schmid, 63.) – Vajda (Harsányi, 63.), Haris (Kónya, 63.), Majszuradze (Batarelo, 63.), Zsiga E. (Erdei, 63.) – Arabuli (Shindagoridze, a szünetben), Kamarás (Rudolf G., 63.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Kisvárda: I. félidő: Zöldesi – Melnyik, Vári, Izing, Jánvári – Protics, Bertucci, Oláh G., Misic – Gosztonyi, Lukács R. II. félidő: Cserepko – Hrjorik, Mihajlo, Papucsek, Hej – Soós, Heffler, Oltean, Délczeg – Horváth Z., Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Kónya (68.)

Az előző idényben bajnoki riválisok voltak, most viszont – egyelőre – egy osztálynyi a különbség az élvonalbeli Balmazújváros és a feljutásra pályázó, NB II-es Kisvárda között. A két együttes szombaton egymással csapott össze felkészülési mérkőzésen.

A vendégek kapusának kellett bemutatnia bravúrt az első félidő elején, ezen kívül inkább a mezőnyben csatáztak a felek. A hajrá is balmazújvárosi helyzetet hozott, de ott a játékvezető les miatt megállította az akciót. A második játékrészt Haris lövése nyitotta: az 52. percben a félpályáról próbálta meg átemelni Cserepkót, de a kapus visszaért és hárított – derült ki a Balmazfocibeszámolójából.

A hajrához közeledve Rudolf Gergely villant: visszalőtt labdáját Kónya Márk kapásból helyezte a hosszú sarokba (1-0). A folytatásban is Rudolf labdái jelentettek veszélyt a várdai kapu előtt, de vagy tisztázni tudott az ellenfél, vagy éppen centikkel maradt le egy-egy társ. Maradt az 1-0 – a Balmazújváros negyedik edzőmeccsén első sikerét aratta.

Nyert a Balmazújváros Fotó: balmazfoci.hu
Olvasói sztorik