NB I

Megszólalt a csapatorvos, várni kell Huszti játékára

A dolgok jól haladnak, de...

A Videoton FC csapatorvosa, Kovács Tibor elmondta, hogy a nemrégiben igazolt Huszti Szabolcs kiváló erőben végzi a rehabilitációs munkát. Ahogy a meghatározott rehabilitációs időt letölti, várhatóan a második spanyolországi edzőtáborban, csatlakozik a csapathoz.

Ezt olvastad már?
Megtaláltuk a világ legjobb edzőjét – hivatalos

Varga József az edzőtábor első néhány napjában vírusfertőzés miatt nem tudott együtt edzeni a csapattal. Hétfőn már teljes értékű edzésmunkát végzett, a Wisla Kraków elleni edzőmeccsen pedig pályára is léphet – áll a vidi.hu oldalon.

Vínicius térde tavaly ősszel, a Costa Rica elleni válogatott meccsen sérült meg. November végén artroszkópos beavatkozáson esett át, és már a téli szabadsága alatt elkezdte a rehabilitációs munkát, amelyet az elmúlt hetekben Barta Gábor fizioterapeutával közösen folytatott. Most már fokozatosan elkezdheti a labdás edzéseket, de ezen a héten még biztosan nem játszhat.

Géresi Krisztiánnak makacs deréktáji panaszai voltak, és bár folyamatosan edzett, de nem a csapattal együtt. Állóképességét folyamatos erőnléti edzésekkel szinten tartották. Óvatosságból azonban fokozatosan kerül vissza a csapatba, a hétfő délutáni edzésen már ő is részt vett, és arra is jó esély van, hogy az első spanyolországi edzőtáborban pályára lép felkészülési mérkőzésen.

Huszti Szabolcs továbbra sem léphet pályára Fotó: MTI/Illyés Tibor

Marko Scepovic a felkészülés elején zúzódásos sérülést szenvedett, ez pedig egy ízületet is érintett. Mostanra panaszmentessé vált, és már ő is a csapattal edzett hétfő délután.

Kovács Tibor hangsúlyozta, a szakmai és orvosi stáb közös munkáját dicséri, hogy az első hét után nincs újabb sérültje a fehérvári csapatnak.

„A Vidi olyan korszerű orvostechnikai felszerelésekkel rendelkezik, amelyet jó néhány éve még magam is elképzelhetetlennek tartottam. Gyakorlatilag olyan körülmények között dolgozunk itt Spanyolországban is, mintha otthon lennénk a székesfehérvári edzőközpontban” – nyilatkozta a csapatorvos.

Olvasói sztorik