NB I

Lengyelországból igazolt a Vasas

Egerszegi Tamás aláírta szerződését. Csatárok is érkeznek.

A 26 éves Egerszegi Tamás csütörtökön aláírta a két és féléves szerződését a Vasas FC-hez – írja a klub hivatalos honlapja.

Ezt a csatát elbukta a Barca:
A Barcelona elől igazolt játékost a Real Madrid – hivatalos

A 185 centiméter magas, 73 kilogramm súlyú, jobblábas középpályás a lengyel Miedz Legnica csapatától érkezik. Az NB I-ben eddig 135 mérkőzésen 8 gólt szerzett.

Egerszegi is a Vasasé Fotó: vasasfc.hu

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója az aláírást követően a klubhonlapnak elmondta:

– Tamás személyében egy rendkívül jó szellemiségű, kiváló futballistával erősödött csapatunk. Meggyőződésem, hogy játékával, hozzáállásával hasznos tagja lesz együttesünknek. Szükségünk van igazolásokra, hiszen meglehetősen foghíjasok voltunk a tartós sérültjeink és a görög kölcsönjátékosunk távozása miatt. A jövő héten várható két külföldi csatár, akiket meghívtunk próbajátékra. Reméljük, eljönnek és elnyerik szakmai stábunk tetszését, hiszen a csatár posztot kellene leginkább megerősítenünk.

Egerszegi Tamás 1991. augusztus 2-án született Dunakeszin. Labdarúgó-pályafutását is szülővárosában kezdte, majd 2002 és 2010 között az Újpest utánpótlásában nevelkedett. 2010-ben írta alá első profi szerződését a lila-fehérekhez, ahol 2014-ig 35 mérkőzésen szerepelt. Közben 2012-ben kölcsönben szerepelt a Siófoknál (23 mérkőzés), a belga Sint-Truidennél és 2013-ban a Gyirmót csapatánál (11). 2014-ben leigazolta a DVTK, ahol két idény alatt 44 mérkőzésen 5 gólt szerzett. 2016–2017-ben a Mezőkövesd játékosaként 27 meccsen szerepelt és 2 gólt szerzett. 2017 nyarán a lengyel Miedz Legnica csapatához igazolt, ahol 5 találkozón lépett pályára.

Eddigi pályafutása során a DVTK-val 2014-ben Ligakupát nyert és ugyanabban az évben a borsodi gárdával a Magyar Kupa döntőjében is játszott. Érdekesség, hogy 2016. április 16-án a Vasas–Diósgyőr 1-3-ra végződött mérkőzésen a Vasas ellen duplázott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik