Három perc alatt mesterhármast szerzett a Fradi próbajátékosa

A zöld-fehérek az első félidőben kilenc gólig jutottak, végül tizenhattal zártak.

Felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – Dunaföldvár 16-0 (9-0)
Budapest, Népligeti Sportközpont
FTC: I. félidő: Holczer – Lovrencsics G., Otigba, Leandro, Sternberg – Szpirovszki, Csonka – Ikaunieks, Hajnal, Amadou – Böde.
II. félidő: Varga Á. – Botka, Blazic, Batik, Pedroso – Koch – Varga R., Gorriarán, Rui Pedro, Priskin – Lovrencsics B. Vezetőedző: Thomas Doll.
Gólszerzők: Hajnal (4., 16. – az elsőt tizenegyesből), Böde (6., 18., 32.), Csonka (23.), Ikaunieks (42., 44.,
45.), Priskin (51., 77.), Lovrencsics B. (55., 61., 84.), Rui Pedro (85.), Gorriarán (90.)

Az NB I-ben éllovas Ferencváros kedd este lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a Népligeti Sportközpontban. Az ellenfél a Tolna megyei I. osztályban szereplő Dunaföldvár volt. Thomas Doll kezdőcsapatában helyet kapott Csonka András, illetve a lett próbajátékos, Janis Ikaunieks is.

A zöld-fehérek honlapjának tudósításából kiderült, hogy a negyedik percben Bödét buktatták a tizenhatoson belül, és büntetőt ítélt a játékvezető, amit Hajnal Tamás magabiztosan értékesített, 1-0. Két perccel később már két gól volt a hazaiak előnye, ekkor Lovrencsics kiugratása után Böde lőtt a kapuba, 2-0.

A 16. percben Hajnal jutott labdához a tizenhatoson belül, és értékesítette a lehetőséget, 3-0. Nem sokkal később Ikaunieks látványos mozdulattal a felső kapufát találta el, majd Böde kotorta be a labdát a kapuba, 4-0. A 23. percben újabb Fradi-játékos iratkozott fel a gólszerzők közé: Sternberg beadása után Csonka passzolt a hálóba, 5-0. A 32. percben Böde vitte el a labdát a kapus mellett, majd higgadtan a kapuba gurított, 6-0. A szünet előtt Ikaunieks triplázott, a lett próbázó rúgta az FTC hetedik, nyolcadik majd kilencedik gólját, így vonulhattak pihenőre a csapatok. Az utóbbi három találatot Sternberg, illetve Hajnal (2) készítette elő.

A Fradi lett próbázója három percen belül triplázott Fotó: fradi.hu

A második félidőre teljes sort cserélt Thomas Dollt, a zöld-fehérek így léptek pályára: Varga Á. – Botka, Blazic, Batik, Pedroso – Koch – Varga R., Gorriarán, Rui Pedro, Priskin – Lovrencsics B.

A második játékrészben Priskin Tamás révén folytatta az NB I listavezetője a gólgyártást, ezzel övé volt a tizedik találat. Az 55. percben Priskin kapura lövése után kipattant a labda a kapusról, Lovrencsics Balázs azonban jó ütemben érkezett és a kapuba sodorta a játékszert, 11-0. A támadó pár perccel később már duplánál járt, Pedroso passza után volt újfent eredményes, 12-0.

A 77. percben egy keresztben guruló labdába beleért a kapus, ám Priskin érkezett és eredményes volt, 13-0. A hajrában Lovrencsics Balázs, Rui Pedro és Gorriarán is eredményes volt, a Doll-csapat így 16-0-s győzelmet aratott idei első felkészülési mérkőzésén.