NB I

„A magyar játékosok ára perverz módon az egekbe ment”

A Diósgyőri VTK vezetőedzője, Bódog Tamás a felkészülésről és az átigazolásokról is beszélt.

Márciusban lesz egy éve, hogy hosszú német és dán tapasztalatszerzés, játék, majd edzői munka után hazatért trénernek Bódog Tamás, aki a Diósgyőr kispadján ül azóta, a futballcsapat a hatodik helyen telel, a mesterrel az őszről, a játékosmozgásokról, a hazai tapasztalatokról beszélgetett Szombathy Pál a DigiSport Reggeli Start című műsorában.

Pörög a magyar piac:
NB I-ben is megfordult játékos érkezhet a korábbi szövetségi kapitányhoz

A szakembert arról is faggatta, milyen lehetőségei vannak egy magyar klubnak télen honi játékost igazolni?

– Megmondom őszintén, Magyarországon a magyar játékosok ára olyan perverz módon az egekbe ment, hogy az már brutális. Nevetségesen hangzik, de tényleg egyszerűbb egy külföldi játékost ideigazolni, mint egy tehetséges fiatalt. Akit arról is nagyon nehéz meggyőzni, hogy egy olyan csapathoz tud kerülni, ahol az ő fejlődése adott, töretlen lehet, és egy bizonyos stílust, felfogást meg tud tanulni, ami alapján egy jobb csapatba tud igazolni – ha úgy játszik és úgy alakul. Sajnos ez így van, a külföldi játékosokat olcsóbban meg lehet szerezni, mint a magyarokat – vélekedett Bódog Tamás.

A szakember úgy érzi, a túlárazott fiatalok egy része „nagyon hamar jóllakott lesz”, „nincs meg bennük az az ösztönző tűz, ami kell ahhoz, hogy jó játékossá váljanak”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik