NB I

A Bayernt és a Tottenhamet is legyőzte a magyar csapat

Remek eredményeket értek el a szombathelyi fiatalok.

Az ausztriai Styrian Indoormasters nemzetközi utánpótlás-teremtornán vett részt a szombathelyi Illés Akadémia-Haladás U14-es csapata. A 32 indulót négy nyolcas csoportba sorsolták, hazánkat a Németh Richárd vezette Illés Akadémia-Haladás képviselte. Olyan európai topklubok korosztályos együttesei vettek részt a viadalon, mint a német Bayern München, a Hertha BSC, a Borussia Dortmund, az angol Tottenham Hotspur vagy a holland Ajax – írja a haladas.hu.

Ezt olvastad már?
Rekordösszegért vinné a madridi játékost az angol csapat

A vasiak a C-csoportba kerültek. A német Regensburgot 1-0-ra, az osztrák Weizet 3-0-ra, a Tottenham Hotspur gárdáját 2-1-re verték, az osztrák Wolfsberger AC-val 0-0-t játszottak, a Herthától 2-0-ra, a szlovén Maribortól 2-1-re kikaptak. A szombathelyiek a negyedik, még éppen továbbjutó helyen végeztek.

Szépen helytálltak a szombathelyi fiatalok Fotó: haladasfc.hu

A középszakaszban, a legjobb 16 között négy négyes csoportban folytatták a csapatok a küzdelmeket. A vasiak a Bayern München elleni óriási, 2-0-s győzelemmel nyitottak, majd a szlovák Slovan Bratislavától 2-1-re, végül az Ajaxtól ugyancsak 2-1-re kikaptak. Az Illés Akadémia harmadik helyen zárt csoportjában, így nem jutott a legjobb nyolc közé (az első kettő lépett tovább), a 9-16. helyért folytathatta a küzdelmeket. Itt újabb négyes csoportban meccseltek a vasiak.

Az osztrák Mattersburgot 2-1-re verték a fiatalok, a német Ingolstadt csapatától 3-0-ra, a Herthától 2-0-ra kikaptak – a 14. helyen zárták a 32 csapatos, rangos viadalt. A tornát az osztrák Linzer ASK nyerte.

Az Illés Akadémia-Haladás kerete: Simon Barnabás, Király Mátyás, Tama Gergő, Szabó Bence, Vígh Patrik, Kállai Zalán, Kovács Péter, Iván Gergő, Borbács Ádám, Bogdányi Tamás. Edző: Németh Richárd.

Olvasói sztorik