NB I

Huszti a válogatottról és a korábbi nyílt leveléről is beszélt

Sajtótájékoztatót tartott a Videoton legújabb igazolása.

– Nem azért jöttem, hogy válogatott lehessek, az a történet számomra már befejeződött – jelentette ki a Videoton FC pénteki sajtótájékoztatóján Huszti Szabolcs, aki 13 év után tért vissza Magyarországra, és két és féléves szerződést kötött a székesfehérvári klubbal.

Ezt olvastad már?
Paintsil már vissza sem jön a Fradiba?

Huszti Szabolcs valószínűnek nevezte, hogy a jövőben nem lesz magyar válogatott. „Jöjjenek a fiatalok” – tette hozzá, mert meglátása szerint nem ő jelenti a jövőt.
A szélső utalt az évekkel ezelőtt írt nyílt levelére, amelyben azt írta, hogy „nem fog hazaigazolni a Videotonba, hogy válogatott lehessen”. Hangsúlyozta, hogy akkori véleményét ma is tartja, mert neki ugyan „nem derogál a magyar élvonalban játszani, de akinek magyar futballistaként lehetősége van top bajnokságban, top csapatban játszani, tegye meg”.

Huszti Szabolcs hangsúlyozta: amikor korábban a hazatérését tervezte, akkor sem futballozni szeretett volna itthon, de a Videoton annyira komolyan érdeklődött iránta, hogy végül ez meggyőzte. Reményét fejezte ki, hogy bajnok lesz a Videotonnal és a fehérvári csapattal a nemzetközi kupában is szép sikereket érhet el.
Kérdésre elmondta: már együtt készül a csapattal, de sérülését követően még van lemaradása. Megjegyezte, hogy szeretne pályára lépni az első tavaszi találkozón, ám nem sietteti a visszatérést, mert nem akar újra megsérülni.

Huszti hazatért Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kovács Zoltán sportigazgató örömének adott hangot amiatt, hogy „ilyen kvalitású játékost” haza tudtak csábítani. Úgy vélte: egy ilyen fantasztikus karriert befutott labdarúgó megszerzése jó üzenet a Videotonnak és az egész magyar labdarúgásnak. Megemlítette, hogy tovább kívánják erősíteni a keretet, hogy bővüljenek az edző variációs lehetőségei, ezért hamarosan újabb bejelentéseik lesznek.

Marko Nikolic vezetőedző szerint az elmúlt két évtized egyik legjobb magyar játékosát sikerült leigazolniuk, aki sokat segíthet a célok elérésében.
Elmondta, hogy miután néhány játékos a második csapattal kezdi meg a felkészülést, két-három új igazolást a következő napokban bejelenthetnek.
Huszti Szabolcs korábbi válogatott labdarúgó csütörtökön szerződött az OTP Bank Liga második helyén álló Videoton FC csapatához.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt. Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.
A válogatottban 51-szer lépett pályára, de 2010 után lemondta a szereplést.

Olvasói sztorik