NB I

Így reagáltak Huszti hazatérésének hírére a szurkolók

Vannak, akik örülnének a Videotonba igazolásának, de olyanok is akadnak, akik szerint nem lenne erősítés a bajnoki címre pályázó együttesnek.

Mint azt a Rangadó.hu megírta, már az orvosi vizsgálatokon is átesett Huszti Szabolcs, akinek leigazolását így hamarosan be is jelentheti a Videoton FC. A magyar bajnokságba tizenkét év után visszatérő középpályás kapcsán a futballrajongók máris véleményt formáltak – van, aki örülne a hazaigazolásának, de – ahogy az lenni szokott – vannak fanyalgók is.

Ezt olvastad?
Ezért nem állt edzésbe a Fradi légiósa

A közösségi oldalakon, fórumokon megjelent vélemények között szemezgettünk:

„Hát, szerintem azért van olyan játékos, mint Dzsudzsák” – jegyzi meg az egyik szurkoló, utalva a válogatott csapatkapitányára, a jelenleg szintén légióskodó Dzsudzsák Balázsra.

„A Videoton nagyon akarja azt a címet” – érkezik egy másik komment a Facebookon. Mint ismert, az OTP Bank Ligában jelenleg a Ferencváros áll az élen, három ponttal lemaradva üldözi őt a Videoton. Az optimista szurkolók egyöntetű véleménye, hogy Huszti még most is kiváló erősítés lehet, akár nemzetközi szinten is – többek szerint jelenleg is ő az egyik legjobb magyar játékos.

Huszti az elmúlt években is csapatai meghatározó játékosa volt Fotó: Jiang Yuan/Imaginechina/AFP

Többen emlegetik Huszti 2016-os frankfurti visszatérését: mint ismert, a válogatottságot már korábban lemondó légiósunk akkor a Csangcsun Jatajból 32 évesen tért vissza a német Bundesligába úgy, hogy sokan előtte a kínai kitérőt már levezetésként emlegették karrierjében. Huszti viszont bizonyított, a Frankfurt egyik legjobbja volt a szezon második felében, formáját pedig átmentette a következő idény őszi fordulóira is – majd télen visszatért Kínába.

Több kritikus hangvételű megjegyzés is érkezett azonban a lehetséges transzfer kapcsán. Huszti ugyanis már 34 éves, egyes szurkolók pedig úgy vélik, kora miatt nem lesz akkora segítség a Videotonnak, mint egy fiatalabb játékos. Szintén említik a nemrég szerződést hosszabbító Juhász Rolandot, aki Husztihoz hasonlóan a 35. életévében jár, csak úgy, mint a most igazolt Tomás Tujvel és a csapat gólfelelőse, Danko Lazovics – előfordulhat, hogy néhány bajnokin az NB I „legöregebb” csapatát küldi pályára a Videoton?

Szintén szóba került, hogy Huszti a Fradiban lett profi játékos, és többen tudni vélik, hogy a zöld-fehérek is szívesen látták volna soraikban.

A negatív hangvételű hozzászólások egy jelentős része sajnos elég obszcén stílusban íródott, ezek közül nem is idéznénk – erre reagálhatott egyik olvasónk az alábbi megjegyzéssel: „Érthetetlen kommentek. Ha Messi magyar lenne, ti őt is a földbe döngölnétek. Érthetetlen és végtelenül szomorú.”

Olvasói sztorik