NB I

Hemingway reagált az Eppel távozásáról szóló hírekre

A lejáró szerződésű játékosok és a tulajdonos exfelesége is szóba került a sajtótájékoztatón.

Megkezdte felkészülését a címvédő Budapest Honvéd, ennek alkalmából pedig félévnyitó sajtótájékoztatót tartottak a klubnál szerda délután. Az eseményen megjelent George F. Hemingway tulajdonos is, aki a csapat felkészüléséről elmondta, hogy Törökországban fognak edzőtáborozni, ahol orosz, fehérorosz, albán és román együttesekkel mérik össze erejüket. A vezető a Rangadó.hu kérdésére kitért Eppel Mártonra is, akit az elmúlt hetekben többek között ciprusi, izraeli és dél-koreai klubokkal is összeboronáltak.

Ezt olvastad már?
Viszi a Fradi ászát a nyugat-európai csapat?

– A hírek körülbelül 149 százaléka nem felel meg a valóságnak, csak azt szabad elhinni, amit a hivatalos oldalon olvasnak. Ha Eppelre jön egy olyan ajánlat, amit el tudunk fogadni, akkor el fogjuk adni – eddig nem érkezett ilyen. Tizenkét ajánlatról olvastam a sajtóban, ebből egy sem futott be hozzám, ha így lesz feltétlenül értesíteni fogjuk önöket. Nem feltétlenül akarjuk eladni Marcit, mert az egyik legjobbunk – jelentette ki a tulajdonos.

Eppelt több együttes is akarja Fotó: Getty Images

Idén nyáron három játékos, Nagy Gergő, Bobál Dávid és Patrick Ikenne-King szerződése is lejár a Honvédnál, Hemingway az ő sorsukról is említést tett a sajtótájékoztatón.

– Én még az exfeleségemmel is tárgyalok, hogy lesz-e ebből hosszabbítás, azt egyelőre nem lehet tudni. Mindhárom nagyszerű jtáékos, lejár a szerződésük. Ha nem kápráztatja el őket az irreális összegek, akkor lehet meghosszabbítjuk a szerződését. Mindenkit szeretnénk megtartani, aki jól játszik, de tény, vannak olyan csapatok – nem kívánok neveket mondani – amelyek irreális fizetéseket ajánlanak, mert úgy gondolják, éppen az az ember lesz a megváltó. Mindhárom értékes játékos, de nem tudom, hogy meg tudjuk-e tartani őket, ez rajtuk múlik – nyilatkozta Hemingway.

Az üzletember végül hozzátette nagyon optimista, a fiúk nem felejtettek el focizni, volt néhány hibája a csapatnak, ha kicsit okosabbak, akkor hat-nyolc ponttal többük lenne.

Olvasói sztorik