NB I

Nikolics Nemanja Spanyolországba igazolna?

Hosszú távra tervez Chicágóban, de...

Kapcsolódó cikkek

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szívesen maradna a Chicago Fire csapatánál azt követően is, hogy két év múlva lejár a jelenlegi szerződése.

Átverték az egész világot
Dráma Madridban, Cristiano Ronaldo vissza akarja adni a 2017-es Aranylabdát

– Még két év van hátra a szerződésemből, és nagyon jól érzem magamat Amerikában. El tudnám képzelni, hogy hosszabb távon is Chicagóban játsszak, de ebben a klubnak is partnernek kell lennie – nyilatkozta Topolyán az M1 aktuális csatornának a csatár, aki vasárnap, szilveszterkor ünnepli a harmincadik születésnapját.
A vajdasági születésű játékos hozzátette, ha olyan ajánlat érkezik, amit érdemes lenne átgondolnia, a menedzserei szólni fognak.

Nikolics igazi példakép Fotó: MLSZ Facebook

Nikolics január 20-án utazik vissza az Egyesült Államokba, az új bajnoki idény pedig márciusban kezdődik.
Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszának legutóbbi gólkirálya Topolyán megtekintette az épülő labdarúgó-akadémiát, autogramot osztott a fiataloknak, és a közös fényképek elkészítése előtt az általános iskola tornatermében magyarul és szerbül is készségesen válaszolt nekik.
Egyikük azt kérdezte, átigazolna-e egy olyan kisebb spanyol csapathoz, mint például a Getafe vagy az Eibar.
-Mindenféleképpen átgondolnám, ha jönne egy ilyen lehetőség. A spanyol ligát nagyon szeretem nézni, mert támadó focit játszanak a csapatok – mondta Nikolics.

Hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a játékos maga döntse el, hol akar futballozni, és megtalálja a motivációt, illetve a célokat az új csapatánál.
Az épülő akadémiáról úgy vélekedett, a magyar kormány által támogatott sportkomplexum nagyot lendíthet majd az ifjú délvidéki labdarúgók fejlődésén.
– Remélem, nagyon sok gyereknek fog majd segíteni, akik futballisták akarnak lenni. Amikor kicsi voltam, mindig is álmodoztam, hogy ilyen körülmények legyenek, és ilyen támogatást kapjak – fogalmazott Nikolics. Hozzátette, a gyerekek a tanulmányi és sportszakmai háttérnek köszönhetően megkapják az alapokat ahhoz, hogy profi futballisták legyenek, amennyiben komolyak a szándékaik.

Olvasói sztorik