NB I

„A játékosok néha gyökérnek tartanak”

Kitalálod, Bódog Tamás melyik kollégáért harcolna tűzön-vízen át?

Szokás szerint kendőzetlen őszinteséggel nyilatkozott csapata őszi teljesítményéről Bódog Tamás, a Diósgyőr edzője. A szókimondó szakvezető a klub honlapjának azt is elárulta, ki az a tréner, akiért igazán lelkesedik.

HIHETETLEN
Még Messiék karácsonyi fotója is rúg egyet a Real Madridon

– Jürgen Kloppért és a Diósgyőrért tűzön-vízen át harcolnék – mondja az NB I hatodik helyén telelő DVTK edzője. – Mainzban fél évig csapattársak is voltunk, ezt követően lett az edzőm. Mindig számíthattunk egymásra. Kőkemény volt, nyílt lapokkal játszott, a kritikát pedig szemtől-szemben mondta, és nem az ember háta mögött.

S, hogy Bódog miként tekint önmagára?

– A játékosokkal korrekt és őszinte vagyok, még akkor is, ha esetenként nagyon érzékenyen érinti őket, amit hallanak. Azt is tudom, hogy néha gyökérnek tartanak, de használhatnék akár rondább jelzőt is – fogalmaz.

A tréner egyébiránt elégedett a jelenlegi hatodik pozícióval, és, mint mondja, abban is hasonlít Kloppra, hogy maga is mindent alárendel a sikernek.

Fotó: Getty Images/Szirtesi László

– Azért kelt bennem jó érzést a hatodik hely, mert fejlődtünk az előző évhez képest; tavaly ugyanis a kiesés ellen küzdöttünk. Tudom, mekkora munka van a mi eredményünkben – magyarázza Bódog.

Kiderült az is, mi motiválja a trénert.

– Nekem a szürkeség a halálom – fogalmaz Bódog Tamás. – Jól látod, számomra értékelhetetlen, ha a hatodik és tizedik hely között lavírozhatunk. Hála Istennek a tulajdonos a szívén viseli a sorsunkat, és a támogatásával lehetőségünk van már most télen a keret megerősítésére, megteremti a feltételeket ahhoz, hogy jó csapatot építsünk.

Olvasói sztorik