NB I

Húsz éve nem volt ilyen magas a Fradi átlagnézőszáma

Ehhez a csapat sikeressége és az ultrák visszatérése is kellett.

Az ulloi129.hu szurkolói portál megnézte, hogy milyenek voltak a rendszerváltás óta a Ferencváros és az NB I átlagnézőszámai. Táblázatukban jelezték, hogy egy adott szezonban az idei átlagnézőszámnak hány százalékát érték el, valamint azt is, hogy a Ferencváros hazai nézőszáma hogy viszonyult az első osztály átlagához és ez a népszerűségi verseny hányadik helyére volt elég. A táblázat elkészítéséhez a magyarfutball.hu-t használták.

Ezt olvastad már?
Keresztbe tettek a Fradinak, mégsem jön a támadó

Jól látható, hogy az 1997-1998-as szezon óta nem volt ilyen magas az átlagnézőszám: akkor 10039, a most őszi félévben pedig 9026 néző ült átlagban a lelátókon. Ez az adat több mint a duplája a 2005-2006-os évhez képest, és majdnem megegyezik a 2013-2014-es év 9012-es számával. A kiemelkedő félévhez egyrészt az kellett, hogy a csapat vezesse a tabellát, azaz vonzó legyen,
másrészt pedig az sem ártott hozzá, hogy az ősz végén az ultrák visszatértek a lelátókra.

Fotó: ulloi129.hu

(Szezon, FÁ (ferencvárosi átlag), FÁSZ (a ferencvárosi átlag a 2017-18-as évadhoz viszonyítva százalékban), FÁKSZ (a ferencvárosi átlag az NBI-es nézőszámok számtani közepéhez viszonyítva, százalékban), NBIÁ (az NBI átlagnézőszáma), NBIÁSZ (az NBI-es átlagnézőszám a 2017-18-os átlaghoz viszonyítva, százalékban), FH (a Ferencváros helyezése az adott szezon hazai átlagai közt)
Olvasói sztorik