NB I

Betelt a pohár: az Újpest is kitiltotta a balhés szurkolóit

Közleményt adtak ki a lila-fehérek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy büntetés gyanánt az Újpest FC ősszel közel hatmillió forintot fizethetett az MLSZ-nek. A lila-fehér klub mindeközben hivatalos közleményt adott ki, melyből kiderül: kitiltották a balhés szurkolóikat.

Újabb intő jel!
Nagy Ádámhoz már nem ragaszkodnak a bolognaiak

Íme a beszámoló:

Nem mehetünk el szó nélkül a mögöttünk hagyott, rekordbüntetésekkel teletűzdelt és zárt kapus időszak történései mellett.
Mindenek előtt azzal kezdjük, hogy klubunk az összes lila-fehér mérkőzés alkalmával, minden hazai és nemezközi irányelvi kötelezettségnek eleget tett, eleget tesz és eleget is fog tenni a jövőben, hiszen valljuk, hogy az erőszak és a másokat megbotránkoztató verbális incidens soha nem nyerhet teret a stadionban és annak környékén egyaránt. Az UEFA, a FIFA és az MLSZ erre vonatkozó összes jogi eszközével kiállunk ezen véleményünk és álláspontunk mellett, éppen ezért senkit nem érhet váratlanul a jövőben, hogy aki a futballpályára és annak környékére oda nem illő viselkedést tanúsít, hosszú ideig nem látogathatja majd az Újpest FC mérkőzéseit (akár hazai, akár vendégszereplés esetén).
Az elmúlt időszak sajnálatos következménye, hogy klubunk kénytelen volt lefolytatni a szükséges eljárásokat, majd kitiltani a csapatunk mérkőzéseiről a renitens személyeket.
Határozatainkat mindenek előtt az igazi fanatikusaink, szurkolóink, támogatóink és a labdarúgást körülvevő közeg védelme érdekében hoztuk meg. Természetesen akkor lennénk a legboldogabbak, ha a jövőben nem kellene ilyen intézkedéseket hozni, ugyanakkor a biztonság és a kellő fellépés a rasszista rigmusok – vagy épp a huliganizmus – ellen mindennél fontosabb. Ezért is kezdeményeztünk október végén a Magyar Labdarúgó Szövetségénél és egyéb fórumokon egy szigorúbb rendszer kidolgozását. Bízunk benne, hogy a további megfelelő hátteret és támogatást egyaránt megkapjuk az ilyesfajta cselekedetek futballpályák környékéről történő teljes mértékű kiszorítása érdekében.
Meggyőződésünk, hogy ezzel a lépéssel azokat a sportbarátokat és sportszerető embereket segítjük és támogatjuk, akik szeretnék magukat jól- és nem utolsó sorban biztonságban érezni minden Újpest FC mérkőzésen.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik