NB I

Téli erősítésekre készül a Ferencváros

Orosz Pál szerint az Európa Liga-csoportkör reális célkitűzés.

Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál adott interjút a Népszavának, ahol kitért az esetleges téli átigazolásokra is, valamint értékelte a 2017-es évet is. A Ferencváros az őszi félévet bajnoki listavezetőként, az évet pedig a Magyar Kupa-győztesként zárta.

Ezt olvastad már?
Nagy Ádám a másodosztályig zuhanhat

– Ha így nézem, akkor mindenféleképpen elégedettek lehetünk. Volt egy periódusunk az ősszel, amikor hét ponttal elment előttünk a Videoton, akkor nyilvánvalóan össze kellett kapnunk magunkat, ám szerencsére ez sikerült is. Számomra pozitívum, hogy megmutattuk: amellett, hogy már tudunk szépen is játszani, ha kell, kemények is tudunk lenni. A Videoton ellen 3-1-re megnyert mérkőzésünk például azt gondolom, sok más bajnokságban is elment volna, az pedig mindennél beszédesebb, hogy a legutóbbi 12 mérkőzésünkből egy döntetlen és egy vereség mellett tízet megnyertünk.

Orosz kitért a kisvárdai vereségre is, melyet követően a csapat búcsúzot a Magyar Kupa 2017-18-as kiírásának küzdelmeitől.

Paintsilt végleg megveheti a Fradi Fotó: fradi.hu

– Az a kudarc azért bántott leginkább, mert Magyarországon olyan még nem volt, hogy egy klub egymást követő négy évben elhódítsa a trófeát, ez pedig most nekünk sem sikerült, erre várnunk kell egy ideig. A folytatásban már csak ezért is a bajnoki cím, azaz a harmadik csillag (amely a 30. elsőségért jár) megszerzésére fogunk koncentrálni, hiszen az eddigiekben ez a bravúr sem sikerült senkinek.

Orosz a téli átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nagy játékosmozgást nem terveznek, de azt elárulta, hogy biztosan csatlakoznak majd néhányan. Törekszenek az állandóságra, ugyanakkor azon feltétlenül el kell gondolkodniuk, hogy Gera Zoltán és Hajnal Tamás sem lesz már fiatalabb, az ő pótlásuk pedig komoly kihívás elé állítja őket. A klubnak opciója van a gólerős Joseph Paintsilre, amit ha lehívnak, hiába keresi őt más, a ghánait szeretné megtartani a Fradi.

– Reálisan nézve szerintem egy Európa Liga csoportkörös szereplés már elvárható. Azzal a játékosállománnyal, szakmai, orvosi, financiális és infrastrukturális háttérrel, ami a Ferencvárosnál adott, ha megnézzük, hogy az Európa Ligában milyen csapatok szerepelnek, szerintem már elvárás lehet a bekerülés – mondta a Népszavának Orosz Pál.

Olvasói sztorik