NB I

Négy meccsre meszelték el Jovanovicot, pedig csak sárga lapot kellett volna kapnia

Bede Ferenc nem csupán a légiós, hanem Ferenczi kiállítását is jogtalannak véli.

Fegyelmi tárgyalást kér a DVSC

Aleksandar Jovanovicot négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a hazai futballszövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, a bosnyák játékos klubja, a Debreceni VSC túlzónak érzi a büntetést, és fegyelmi tárgyalás megtartását kéri – írja az MTI.
A testület indoklása szerint Jovanovic a DVTK elleni, szombati bajnokin “az első félidő lefújása után, még a játéktéren, amikor a labda nem volt játékban arcon ütötte ellenfelét”. A büntetéssel kapcsolatban Róka Géza debreceni cégvezető a klub honlapjának elmondta: indokolatlanul túlzónak tartják a büntetést, és a szabályok adta lehetőségekkel élve fegyelmi tárgyalás megtartását kérik a játékossal együtt.
A találkozón szintén kiállított debreceni Ferenczi Jánost egy mérkőzésről tiltotta el a testület.

Nem múlt el utózöngék nélkül az őszi idény utolsó fordulójában vívott Diósgyőri VTK–Debreceni VSC összecsapás, amelyen két piros lap is borzolta a kedélyeket. Bognár Tamás játékvezető a 46. percben ütésért kiállította a vendégek játékosát, Aleksandar Jovanovicot, a 96. percben pedig lerántás miatt megkapta a második sárgáját a szintén hajdúsági Ferenczi János.

A légióst kedden négy mérkőzésre meszelte el a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, ezzel a határozattal pedig nem csak a debreceni klub, hanem a korábbi FIFA-játékvezető, a Rangadónak nyilatkozó Bede Ferenc sem ért egyet, sőt, Ferenczi kiállítását sem véli jogosnak.

– Ha valaki szándékosan megüti ellenfele arcát vagy fejét, az erőszakos cselekedetnek minősül és piros lapot ér. Kivéve, ha az ütés ereje elhanyagolható. A felvételek alapján pedig megállapítható, hogy Jovanovic esetében csupán egy legyintésről, elhanyagolható mértékű mozdulatról van szó, ami sportszerűtlen viselkedés, ezért sárga lappal kellett volna büntetni – mondta a Rangadónak Bede, majd kitért a második piros lapra is.

– Annál a szituációnál nagyon jól helyezkedett a játékvezető, viszont a felvételeken látható kameraállásokból az derül ki, hogy a védő kezét húzta a csatár, majd átkarolva őt a földre rántotta. Közvetlen szabadrúgást kellett volna ítélni a vendégcsapat javára – zárta honlapunkon a korábbi FIFA-játékvezető.

Jovanovic kiállítása

Ferenczi kiállítása

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik