NB I

Hemingway elmondta, mennyi a csúcsfizetés a Honvédnál

Ezen sokan meg fognak lepődni.

Elbocsátás járt Erik Van der Meer Honvéd-edző nyilatkozatáért, az utód a kispesti fociban régi ismerős Supka Attila lett a labdarúgó NB I-ben most negyedik helyen álló címvédő kispestieknél. A szigorú klubtulajdonos, George F. Hemingway volt a Digi Sport Reggeli Start vendége.

Ezt olvastad már?
Ismét áll a bál Donnarumma és az AC Milan körül

– Erik Van der Meer nyilatkozata olyan pont volt, ami megengedte, hogy a klub felbontsa szerződését. Amikor megerősítették, hogy az interjút valóban ő adta a holland lapnak, azután kezdtem el edzőt keresni. Addig úgy ítéltem meg, hogy kicsit gyengélkedünk, de ennek három-négy okát is láttam. Az edző tehát ennek csak 25 százalékát jelentette.

Ötezer euró, a csúcs

– Erik van der Meer nem keresett többet Marco Rossinál. Nem gondolom, hogy a kispesti játékosok, edzők fizetése feltétlenül beszédtéma kell, hogy legyen. Nálunk az ötezer euró egy mágikus határ. Ennél többet nem nagyon fizetnénk a legjobb játékosnak sem.

Miért Supka lett az utód? Külföldi jelöltek is voltak

– A magyar vezetőedzőnek nem ajánlunk kevesebbet, mint a külföldinek. Supka Attila elhatározásán múlott leginkább, hogy hozzánk kerülhetett. Attila egy jó szakember, tud viselkedni és képes arra is, hogy jó eredményeket érjen el a Honvédnál. Ezért esett rá a választásom. Még mindig fiatal edző, de jelentős tapasztalata van, ismeri a honi első- és a másodosztály viszonyait is, összességében úgy ítéltem meg, ő a megfelelő ember erre a posztra. Rajta kívül két-három külföldi edzőt tartottam még a talonban, de úgy ítéltem meg, olyan edző kell, aki a magyar viszonyokat ismeri – külföldi edzőnek mindez hónapokba tellett volna.

Hemingway azt is elárulta, csak remélni tudja, hogy Davide Lanzamafe minél tovább Kispesten marad, számítanak szolgálataira.

Olvasói sztorik