NB I

Supka Attila lett a Honvéd vezetőedzője – hivatalos

Ismert szakember érkezett a bajnoki címvédőhöz.

Erik van der Meer helyett Supka Attila lett az OTP Bank Liga negyedik helyén álló Budapest Honvéd vezetőedzője. A szakember hazatért a Honvédhoz, hiszen pályafutása jelentős részét Kispesten töltötte – jelentette be a klubhonlap.

Supka 1974 és 1982 között a Bp. Honvéd labdarúgója, majd két alkalommal, 2006-tól 2008-ig és 2011-től 2012-ig a csapat vezetőedzője volt. Edzői pályafutását Sopronban kezdte, majd két évig Ausztriában dolgozott. A 2002–2003-as szezonban már az NB I-es Békéscsaba szakmai munkáját irányította.

Ezt láttad már?
Balhéval és fojtogatással zárult az NB II – VIDEÓ

Pályafutása eddigi legsikeresebb éveit Debrecenben töltötte. A Lokival három bajnoki cím és két Szuperkupa-győzelem aktív részese volt. 2006 őszén edzőként tért vissza Kispestre, és 2007 tavaszán már a Honvéddal is sikeres tudott lenni, hiszen bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol korábbi csapatát, a Debrecent fektette két vállra.

2007-ben elnyerte az év edzője címet. 2008 tavaszán távozott Kispestről, majd egy zalaegerszegi és egy ciprusi kitérő után 2011-ben újra visszatért a Bozsik Stadionba, és a bajnokság végén a Honvédot a negyedik helyre vezette, ami azt jelentette, hogy a Honvéd az Európa Ligában indulhatott.

A csapatot azonban már nem ő vezette az albán Flamurtari ellen, mert időközben a Pécsi MFC-hez szerződött. Pécs után a Soproni VSC, legutóbb pedig a Szeged 2011 vezetőedzője volt – a csapat alkalmazásában ma még NB II-es meccsen ült a kispadon. Érdekesség, hogy korábban a Haladás is szerette volna szerződtetni, de akkor nem engedte el a Szeged, mert hosszú távon gondolkoztak a munkájában. Supka Attila szerződése 2019. június 30-ig szól a Honvédnál.

Fotó: delmagyar.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik