NB I

„Itt a vége, Duchatelet-nek be kell ismernie, hogy vereséget szenvedett”

Rangadó
Rangadó

2017. 12. 10. 15:47

Wintermantel Zsolt polgármester elmondta, harminc napja van a belga tulajdonosnak, hogy visszaállítsa a címert.

Ahogyan azt a héten már megírtuk, az augusztus végén született elsőfokú döntéssel szemben pénteken egy háromtagú bírói testület másodfokon az Újpesti Torna Egyletnek adott igazat az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perben, melyet utóbbi által bevezetett új címer miatt indított az UTE. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be a határozatról, megemlítve, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa még fordulhat a Kúriához, de szerinte az lenne a legbölcsebb, ha még ma bejelentené, hogy “visszaáll a régi rend”.

Ezt olvastad már?
Megvan az NB II őszi bajnoka!

A polgármester szombat délután a 94.2 Trend FM Sportexpressz című műsorában bővebben beszélt a kialakult helyzetről Harle Tamás műsorvezetőnek.

– Az Újpest FC ügyvédje az elsőfokú tárgyaláson a bíró kérdésére elismerte, hogy nem volt olyan közgyűlési döntés, amelyen a címert megváltoztatták volna, az ügyvezetők saját hatáskörben döntöttek róla, másodfokon pedig kiderült, hogy ezt jogellenesen tették. A háromtagú bírói testület mindhárom tagja helybenhagyta a döntést – mondta Wintermantel Zsolt.

Wintermantel: Duchatelet rossz útra tévedt Fotó: wintermantel.hu

– Roderick Duchatelet tulajdonosnak fel kell ismernie, hogy rossz útra tévedt. Idegenként idejön az országba, nem tiporhat bele egy ilyen komoly múlttal és szurkoló táborral rendelkező egyesület lelki világába – folytatta a polgármester, majd hozzátette nem volt túl bonyolult eljárás, viszonylag egyszerű polgári perről van szó. Ha az első vagy másodfokú hatóság nem vétett eljárásjogi hibát, akkor elvileg ez a döntés nem változhat meg. Harmincnapos határidő szerepel a határozatban, ennyi ideje van a belga tulajdonosnak visszaállítani a címert.

Duchatelet, a belga tulajdonos Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Itt a vége, be kell ismerni azt, ha az ember vereséget szenved, minden további küzdelem még további arcvesztéssel jár a tulajdonos felé, még több kárt és sebet tud ejteni az újpesti szurkolói közösségben. Hiszem, hogy jogállamban élünk. Hiába jön ide egy múltunkat nem tisztelő, a gyerekkorában is sok pénzzel rendelkező és most is csupán csak a pénz iránt érdeklődő tulajdonos, a jogállam azt mondatja mindenkinek, hogy a törvényeket, bírósági ítéleteket be kell tartani. Nem hiszem, hogy amikor ez jogerőre emelkedik, akkor ennek a bírósági döntésnek nem felelne meg – zárta a Sportexpresszben Wintermantel Zsolt.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatod meg.

vissza a címlapra

Kommentek

Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates his goal during their Supercoppa Italiana final between Juventus and AC Milan at the King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah on January 16, 2019. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.