NB I

„Itt a vége, Duchatelet-nek be kell ismernie, hogy vereséget szenvedett”

Wintermantel Zsolt polgármester elmondta, harminc napja van a belga tulajdonosnak, hogy visszaállítsa a címert.

Ahogyan azt a héten már megírtuk, az augusztus végén született elsőfokú döntéssel szemben pénteken egy háromtagú bírói testület másodfokon az Újpesti Torna Egyletnek adott igazat az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perben, melyet utóbbi által bevezetett új címer miatt indított az UTE. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be a határozatról, megemlítve, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa még fordulhat a Kúriához, de szerinte az lenne a legbölcsebb, ha még ma bejelentené, hogy “visszaáll a régi rend”.

Ezt olvastad már?
Megvan az NB II őszi bajnoka!

A polgármester szombat délután a 94.2 Trend FM Sportexpressz című műsorában bővebben beszélt a kialakult helyzetről Harle Tamás műsorvezetőnek.

– Az Újpest FC ügyvédje az elsőfokú tárgyaláson a bíró kérdésére elismerte, hogy nem volt olyan közgyűlési döntés, amelyen a címert megváltoztatták volna, az ügyvezetők saját hatáskörben döntöttek róla, másodfokon pedig kiderült, hogy ezt jogellenesen tették. A háromtagú bírói testület mindhárom tagja helybenhagyta a döntést – mondta Wintermantel Zsolt.

Wintermantel: Duchatelet rossz útra tévedt Fotó: wintermantel.hu

– Roderick Duchatelet tulajdonosnak fel kell ismernie, hogy rossz útra tévedt. Idegenként idejön az országba, nem tiporhat bele egy ilyen komoly múlttal és szurkoló táborral rendelkező egyesület lelki világába – folytatta a polgármester, majd hozzátette nem volt túl bonyolult eljárás, viszonylag egyszerű polgári perről van szó. Ha az első vagy másodfokú hatóság nem vétett eljárásjogi hibát, akkor elvileg ez a döntés nem változhat meg. Harmincnapos határidő szerepel a határozatban, ennyi ideje van a belga tulajdonosnak visszaállítani a címert.

Duchatelet, a belga tulajdonos Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Itt a vége, be kell ismerni azt, ha az ember vereséget szenved, minden további küzdelem még további arcvesztéssel jár a tulajdonos felé, még több kárt és sebet tud ejteni az újpesti szurkolói közösségben. Hiszem, hogy jogállamban élünk. Hiába jön ide egy múltunkat nem tisztelő, a gyerekkorában is sok pénzzel rendelkező és most is csupán csak a pénz iránt érdeklődő tulajdonos, a jogállam azt mondatja mindenkinek, hogy a törvényeket, bírósági ítéleteket be kell tartani. Nem hiszem, hogy amikor ez jogerőre emelkedik, akkor ennek a bírósági döntésnek nem felelne meg – zárta a Sportexpresszben Wintermantel Zsolt.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatod meg.

Olvasói sztorik