NB I

A Fradi kétgólos győzelemmel lett őszi bajnok

Lovrencsics Balázs és Fernando Gorriarán vette be a Vasas kapuját.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Vasas FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Pintér Cs.
Vasas: Kamenár – Vaskó, Burmeister, Benes – Szivacski (Vogyicska, 82.), Berecz, Vida, Ádám – Remili (Ferenczi, 77.), Pavlov, Gaál. Vezetőedző: Michael Oenning
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Marquinhos, 45.), Otigba, Blazic, Botka – Szpirovszki, Leandro, Gorriarán – Varga R. (Batik, 81.), Lovrencsics B. (Priskin, 79.), Paintsil. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Lovrencsics B. (2.), Gorriarán (91.)

A Videoton délután vereséget szenvedett Szombathelyen, így a Ferencváros úgy léphetett pályára a Vasas ellen, hogy győzelem esetén az élen végez az őszi szezonban.

Ennek megfelelően nekirontott az angyalföldieknek Thomas Doll csapata, a második percben már Paintsil lövését ütötte szögletre bravúrral Kamenár, ám a sarokrúgás után már ő sem tudott segíteni, Lovrencsics Balázs szép mozdulattal fejelt a jobb felső sarokba Burmeister mellett, 0-1, ez volt a támadó első NB I-es gólja, amit ide kattintva tekinthetsz meg.

Tíz percre rá akár már egyenlíthetett is volna a Vasas, Gaál huszonnégy méterről nagy bombát küldött a lécre. A jó iramú kezdés után visszaesett a színvonal, elsősorban a Ferencváros miatt, amely kicsit hátrébb húzódott.

Nagyon gyengére sikerült a folytatás, a szünet után mindkét együttes rengeteg hibával játszott, csupán veszélytelen kapura lövések kerültek be a statisztikába. Egészen a 75. percig kellett várni egy izgalmas történésre, ekkor Gorriarán indítása után Lovrencsics Balázs került helyzetbe, de Kamenár bravúrral védett.

A hajrára Michael Oenning beküldte a pályára a rutinos Ferenczi Istvánt is, de a Vasas vele sem tudott nagyobb helyzetet kialakítani. A hajrában egy kontrát követően Gorriarán elvitte Kamenár mellett a labdát és az üres kapuba helyezett, így a légiós alakította ki a végeredményt, 0-2. A Ferencváros kétgólos győzelmet aratott, így a tabella élén állva térhet pihenőre.

Olvasói sztorik