NB I

Légiósgólokkal és győzelemmel zárta az őszt a Felcsút – VIDEÓ

Ezúttal későn ébredt az Újpest.

NB I, 19. forduló

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 2-1 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Iványi
PAFC: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Spandler, Balogh B. – Knezevic, Márkvárt (Zsidai, 67.), Mevoungou (Bacelic-Grgic, 77.), Szakály – Perosevic, U. Diallo (Szécsi, 83.). Vezetőedző: Pintér Attila.
Újpest: Pajovics – Pauljevics (Mohl, 81.), Litauszki, Pávkovics, Balázs B. – Windecker, Sankovic – Nwobodo, Nagy D. (Tischler, a szünetben), A. Diallo – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Gólszerzők: Diallo (7.), Perosevic (37.), illetve Nwobodo (58.)

Az utolsó őszi fordulóra került sor szombaton az NB I-ben, az újonc felcsútiak pedig az Újpest FC-t látták vendégül. Pintér Attila együttes az utolsó két mérkőzésen nem tudott nyerni, míg a lila-fehérek előzetesen már öt találkozó óta voltak veretlenek.

A gólcsend nagyon korán megtört, hiszen a 7. percben előnybe került a Puskás Akadémia FC. Ekkor Ulysse Diallo kapott remek kiugratást a leshatáron, a csatár egy az egyben vezette rá a labdát a kapusra, és tizenöt méterről nem hibázott, 1-0.

A szünet előtt növelni tudta előnyét a hazai együttes. A 37. percben Szakály adott be balról a középen érkező Diallónak, aki Perosevicot szolgálta ki, a horvát csatár pedig tizenhat méterről lőtte ki a bal alsót, 2-0. A szünetben az újpestiek hátránya így két gólra rúgott.

A fordulás után hamar szépített a vendég együttes. Az 58. percben Csilus szeretett volna hazafejelni Hegedüsnek, de rövid volt a bólintás, Nwobodo pedig lecsapott a labdára és nem hibázott, 2-1.

Mivel a hajrában újabb találat már nem esett, így az őszi szezont a felcsútiak zárták győzelemmel. A Puskás Akadémia jelenleg nyolcadik, míg az Újpest ötödik a tabellán, de a Vasas este még pályára lép, a tabellán így még lehet cserebere.

Diallo, 1-0

Olvasói sztorik