NB I

Győzelemmel zárta az őszt a Honvéd

A Paks ellen javított a bajnok.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Budapest Honvéd – Paksi FC 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 1330 néző. Játékvezető: Berke
Honvéd: Gróf – Baráth, Lovric, Kamber – Holender, Laczkó (Nagy G., a szünetben) – Gazdag (Tömösvári, 93.), Pölöskei, Banó-Szabó – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer

Paks: Verpecz – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kulcsár, Papp, Simon Á., Bertus (Kecskés, 81.) – Szakály D. (Haraszti, 67.), Nikházi (Hahn, 67.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Gazdag (61.)

Az ötödik a hatodik helyezettet fogadta az élvonal 19. fordulójában: a címvédő Honvéd mindössze egy ponttal előzte meg az év utolsó játéknapja előtt soros riválisát, a Paksot.

A hazaiak voltak kezdeményezőbbek a találkozó elején, de főleg beadásokkal jutottak el a paksi kapu elé, melyeket hatástalanítottak a vendégek védői. A kispesti hátsó sor is jól zárt, így Papp nem került ziccerbe. Banó-Szabó löketét saját csapattársa blokkolta, így Verpecznek itt sem volt dolga. Fél óra elteltével egy büntetőt kértek számon a hazaiak a játékvezetőn: Szabó blokkolta Holender kísérletét, ezt követően kiáltottak tizenegyesért a hazaiak.

Két paksi szöglet következett a sorban, veszélytelenül – a kontrából eladta a labdát a Honvéd. Ennyi fért az első negyvenöt percbe: 0-0.

Láttad?
Földöntúli védés után kapott gólt Gulácsi – VIDEÓ
Az első félidőben a Honvéd dominált Fotó: paksifc.hu

Lanzafame volt elemében a második félidő elején, többször is helyzetbe került, de gólt nem tudott szerezni. Nem úgy Gazdag Dániel, aki éppen Lanzafame lekészített labdáját lőtte a kapuba 13 méterről (1-0) a 61. percben. Banó-Szabó távoli lövése centikkel ment mellé. A Paks is próbálkozott a bekapott gól után: Haraszti egy lekészített labdát lőtt kapura, Gróf azonban résen volt.

A Honvéd megőrizte előnyét a lefújásig, így sorozatban három elveszített bajnokit követően győzni tudott: 28 ponttal zárja a bajnokság őszi felét, amely a negyedik helyre elég.

Olvasói sztorik