NB I

Tíz emberrel nem tudott csodát tenni a Loki – VIDEÓ

Sípszó után, a szünetben kapott pirosat a DVTK ellen Jovanovic, végül kilenc fővel zártak a vendégek.

NB I, 19. forduló

Diósgyőri VTK – Debreceni VSC 3-2 (2-0)
Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion. Játékvezető: Bognár T.
DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás – Vela, Busai (Eperjesi, 88.), Kocsis – Ugrai (Tóth B., 94.), Joannidisz (Szarka, 74.), Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
DVSC: Novota – Bényei (Sós B., 86.) Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi, Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Filip, a szünetben) – Könyves, Takács T. (Mengolo, 71.) Vezetőedző: Herczeg András.
Gólszerzők: Ugrai (10.), Karan (16.), Busai (76.), illetve Takács T. (36.), Tőzsér (82. – büntetőből)
Kiállítva: Jovanovic (46.), Ferenczi (94.)

Az utolsó őszi NB I-es fordulóban igazi keleti rangadóra került sor. A DVTK – mezőkövesdi otthonában – látta vendégül a Debrecent. A Loki zsinórban két győzelmet húzott be, míg diósgyőriek előzetesen négy egymás utáni mérkőzésen nem tudtak nyerni.

A gólcsend hamar megtört, hiszen a 10. percben már a Diósgyőrnél volt az előny. Ekkor Tamás bal oldali bedobását Karan csúsztatta tovább, Joannidisz pedig a kapunak háttal állva visszatette a labdát Ugrainak, aki jó tíz méterről a hálóba lőtt, 1-0.

Pár perccel később megduplázta előnyét a DVTK! A 16. percben Ugrai végezhetett el szabadrúgást, a beadásra pedig Dejan Karan érkezett a legjobban, aki a rövid oldalon a kapuba fejelte, 2-0.

A szünet előtt egyenlíteni tudott a Loki, hiszen a 36. percben Takács Tamás iratkozott fel a gólszerzők közé. A játékos egy szöglet után volt eredményes, 2-1. A debreceniek öltözőbe menet megfogyatkoztak: Jovanovic sípszó után kapott piros lapot,
mivel levonulás közben tovább reklamált, illetve meglegyintette Ugrait.

Dulakodás a pályán, debreceni piros

Fordulás után emberhátrányban is próbált egyenlíteni a DVSC, a 74. percben Ferenczi kapufát is lőtt, de újabb gólt a Diósgyőr jegyzett. A 76. percben remek kontrát vezettek a hazaiak: Nagy passzolt Ugraihoz, aki keresztbe kiválóan tálalt Velának, a spanyol játékos pedig egy higgadt csellel elküldte a védőjét. A visszapassz után Busai Attila kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot, 3-1.

A debreceniek azonban gyorsan zárkózni tudtak, Tőzsér ugyanis a 82. percben higgadtan értékesítette a Bognár által megítélt büntetőt, 3-2. A tizenegyest Szatmári harcolta ki, őt Karan vitte a földre. A 94. percben Ferenczi is pirosat kapott, így kilenc emberel zárt a DVSC.

A hajrában újabb találat már nem esett, az őszt a diósgyőriek zárták győzelemmel, a Loki viszont így is a dobogón telel.

Ugrai a Debecen ellen is eredményes volt Fotó: dvtk.eu
Olvasói sztorik