NB I

Váczi durván beleszállt Mészölybe

A téma: ki legyen a Vasas edzője?

Az utóbbi hetekben a vártnál gyengébben muzsikál a magyar élvonalban a Vasas, amely legutóbbi hat meccsén nyeretlen maradt, és visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére. Ennek következtében pedig törvényszerű volt, hogy az előző szezonban harmadik helyen végző együttesnél napirendre kerül az edzőkérdés. Az elmúlt napokban így jött be a képbe Mészöly Géza, aki legutóbb a Szombathelyi Swietelsky-Haladást irányította, és nemrégiben az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy „a Vasas a szívügyem, s persze hogy szívesen dolgoznék még ott a közeljövőben.”

Ennek azonban nem mindenki örülne. Váczi Zoltán, a Vasas legendája sem, aki közösségi oldalán azt írta, „csak annyit szeretnék mondani hogy akinek az eszébe jut, hogy Mészöly Géza legyen a VASAS edzője, az írja ki, mert az ismerőseim között sem szeretném tudni!!!!köszönöm!!!!!!”. A sarkos véleménnyel kapcsolatban először a Rangadónak szólalt meg a korábbi kétszeres válogatott támadó, aki elárulta, miért nem szeretné, hogy Mészöly legyen az edző.

– Több oka is van ennek. Elsősorban azért gondolom így, mert Géza nem Vasas-drukker, sokkal jobban szereti az Újpestet – magyarázta honlapunknak Váczi. – Emellett nekem azért volt egy kis rálátásom néhány dologra, hiszen több évet lehúztam Angyalföldön. Mészöly Kálmán (Mészöly Géza édesapja – a szerk.) is mindig azt hangoztatta, hogy neki a szíve csücske a Vasas, ám amikor segíteni kellett volna, amikor nehéz helyzetben volt a csapat, akkor nem segített… Érdekes. Könnyű azt mondani, hogy Vasas-szívem van, tettekben is meg kellene mutatkoznia ennek. Mészöly Gézának ki kell érdemelnie, hogy Vasas-edző legyen. Történtek az elmúlt években furcsaságok a magyar edzőképzésben, például tudok olyanról, aki nulla képzettség nélkül egy év alatt megszerezte pro licencet. Géza is átugrott néhány deszkát a szamárlétrán, szinte egyből megkapta a legmagasabb végzettséget, mert az apja elintézte neki, holott ezt ki kellett volna érdemelni.

Váczi szerint maradnia kellene Oeninngnek Fotó: Youtube

– Az előző szezonban nagyon jól szerepelt a Vasas Michael Oenninggel, én továbbra is bizalmat szavaznék neki – folytatta Váczi Zoltán. – A rengeteg sérülés számlájára írom a mostani gyengébb szereplést, plusz a magyar játékosok soha nem is bírták a terhelést, a német edző pedig rendesen adott nekik. Most a szervezet ellenáll, meghúzódnak, izomszakadás, stb. Úgy hiszem, hogy a téli felkészülési időszakban minden a helyére billen, és tavasszal megint jól szerepel majd a csapat.

Olvasói sztorik