NB I

Hiába vezetett, kikapott hazai pályán a Puskás Akadémia

Menekül a kiesés elől a Haladás, először nyertek idegenben.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Puskás Akadémia FC-Swietelsky-Haladás 1-3 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 700 néző. Játékvezető: Vad II.
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Spandler, Balogh B. – Mevoungou – Molnár G. (Bacelic-Grgic, 67.), Márkvárt (Szécsi, 79.), Szakály P., Prosser – Perosevic (Diallo, 57.). Edző:
Pintér Attila
Swietelsky-Haladás: Király – Schimmer, S. Wils, Németh Milán, Bosnjak (Williams, 33.) – Jagodics – Mészáros K., Rácz B. (Grumics, 91.), Németh Má. (Kovács L., 61.), Halmosi – Ramos. Edző: Michal Hipp
Gólszerzők: Szakály P. (3.), ill. Ramos (14., 94.), S. Wils (59.).

A forduló előtt 20 ponttal kilencedik Puskás Akadémia fogadta Felcsúton a 14 ponttal tizenegyedik Haladást.A pfla.hutudósítása szerint a 3. percben máris vezetéshez jutottak a hazaiak: Perosevic a kapunak háttal állva tette vissza a labdát a 300. NB I-es bajnokiját játszó Szakály Péternek, aki húsz méterről védhetetlenül bombázott a jobb felsőbe. Itt a videó a gólról!

A 14. perc egyenlítettek a vendégek. Vanczák mellett esett el Schimmer a tizenhatoson belül, Vad II megadta a büntetőt, amelyet Ramos értékesített. Három perccel később Szakály adott remek labdát Perosevicnek, aki befelé cselezett, majd tizennyolcról ballal a bal kapufa mellé lőtt. A 33. percben cserélt a Hali, Predrag Bosnjak jött be David Williams helyére. A félidőre 1-1-gyel vonultak a csapatok.

Az 59. percben vezetést szerzett a Haladás: egy jobb oldali szabadrúgás után Stef Wils belsőzött a kapuba, 1-2. A 83. percben, egy bal oldali Haladás-akció után Ramos dönthette volna el a mérkőzést, Vanczák blokkolni tudott. Végül a Haladás még hozzá is tett az előnyéhez: Ramos állította be a 3-1-es végeredményt. A szombathelyi együttes első idegenbeli sikerét szerezte meg, a korábbi hét idegenbeli meccsén mindössze egy pontot tudott gyűjteni.

Hiába vezetett Pintér Attila csapata Fotó: Vágvölgyi Bálint
Olvasói sztorik