NB I

Potyagól, piros lap és büntetők: kétgólos előny sem volt elég az újoncnak – VIDEÓ

Novothny mentette meg a lila-fehéreket.

NB I, 18. forduló

Újpest FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-2 (0-1)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Erdős J.
Újpest: Pajovics – Pauljevic, Kálnoki Kis, Pávkovics, Balázs B. – Windecker, Szankovics (Tischler, 56.) – Nwobodo, Nagy D. (Diallo, 77.), Zsótér (Simon K., a szünetben) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Balmazújváros: Szécsi – Habovda (Póti, a szünetben), Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér, Maiszuradze, Haris – Arabuli (Jagodics, 82.), Rácz (Kovács Á., 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Novothny (67., 81. – mindkettőt büntetőből), illetve Haris (41.), Rácz (48.)
Kiállítva: Tamás L. (79. – Balmazújváros)

Az NB I tizennyolcadik fordulójában az Újpest hazai pályán fogadta az újonc Balmazújvárost. A lila-fehérek a játéknapot megelőzően három győzelmet húztak be, de riválisuk is ugyanennyi kör óta volt veretlen.

A találkozót mindkét együttes óvatosan kezdte, javában mezőnyjáték folyt, beadásokkal operált mindkét együttes, de ezekben kevés veszély rejlett. A szünet előtt aztán megtört a gólcsend! Rácz szögletét még kifejelték az újpesti védők, de a játékszer éppen Tamás elé pattant, aki remekül tálalt Haris Attila elé, aki jó tizenöt méterről egyből lőtt, méghozzá a jobb felsőbe, 0-1.

A fordulás után hamar megduplázta előnyét a Balmazújváros! A 48. percben Rácz Ferenc harcolt ki szabadrúgást, amit ő maga végzett el. Pajovics nagyon mellénézett, így 0-2-re módosult az eredmény.

A 71. percben a játékvezető szerint Tischlerrel szemben büntetőt érően szabálytalankodott Sigér a tizenhatoson belül, Novothny pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest, így 2-1-re módosult az eredmény. Tíz perccel később az egyenlítés is összejött az újpestieknek! Tamás L. kezezett a tizenhatoson belül, aki így a kiállítás sorsára jutott, Novothy pedig ezúttal sem hibázott büntetőből, 2-2.

A hajrában az eredmény már nem változott: a Balmaz hiába vezetett két góllal, az újpestiek Novothny büntetőivel pontot mentettek.

Haris bombagólja

Potyagól után két góllal vezetett a Balmaz

Olvasói sztorik