NB I

A sereghajtónál bukott pontokat a Bódog-csapat

Már négy meccse nem érezhette meg a győzelem ízét a DVTK.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK 0-0
Mezőkövesd, Városi Stadion, 3254 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Dombó – Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai – Iszlai, Tóth B., Mlinar – Koszta (Veszelinovics, 78.), Novák, Strestík (Cseri, 62.). Vezetőedző: Kuttor Attila
DVTK: Antal – Nagy T., Karan, Lipták, Tamás – Busai, Kocsis, Forgács – Óvári (Bacsa, 60.), Joannidisz (Szarka, 88.), Ugrai. Vezetőedző: Bódog Tamás

Hosszú idő után a múlt héten újra győzelemnek örülhetett a Mezőkövesd Zsóry, amely ezúttal a zsinórban három vereséget szenvedő Diósgyőrt fogadta.

Kevés helyzet és vendég fölény jellemezte az első játékrészt, az utóbbi hónapokban remek formában futballozó Ugrai Roland jelentette a DVTK-támadásoknál a legnagyobb veszélyt. Az első félidő legnagyobb lehetőségét azonban a mezőkövesdiek jegyezhették fel, a szünet előtt pár perccel Novák cselezte ki kapust, majd a lövését Tamás blokkolta a gólvonalon.

A fordulás után Ugrai is kicselezte a rosszul kifutó kapust, ám ám óriási ziccerben menteni tudtak a védők. A 70. percben Koszta fejesénél ugorhattak fel a hazai drukkerek, de a labda centikkel elkerülte a kapufát.

A hajrában a Mezőkövesd támadott többet a három pontért, a Diósgyőr kontrákra rendezkedett be, ám egyik taktika sem hozott gólt, így 0-0-val ért véget a borsodi rangadó.

Ugrai az első félidőben villogott inkább Fotó: dvtk.eu