NB I

A pályán nincs Gabi bá, a Haladás hőse csak az öltözőben magázza Királyt

A Fradi ellen győztes gólt szerző Kiss Tamás vasárnap még a családdal ünnepelte 17. születésnapját, hétfőn viszont már az iskolapadban kellett helytállnia.

Mint ismert, a 17. születésnapját pénteken ünneplő Kiss Tamás fantasztikus góljával 2–1-re legyőzte a Fradit a kiesés ellen harcoló Haladás. A fiatal középpályás a Rangadó.hu-nak mesélt a találatáról, és arról, hogyan telt a hétvégéje.

Ezt olvastad már?
Edzőt vált az AC Milan – hivatalos

– Amikor hazaértem a meccs után, nem nagyon tudtam aludni. Éjjel háromig forgolódtam, és még másnap is bennem volt az izgalom – kezdte Kiss Tamás. – Vasárnap átjött hozzánk az egész család, unokatestvérek, nagyszülők, együtt ünnepeltük a születésnapomat, és a győztes gólt. Este tizenöt percet szerepeltem az M4 Sport Góóól című műsorában, majd mentem is haza, úgyhogy gyorsan eltelt a hétvége. Ma pedig már jöttem iskolába, az első edzés a héten csak holnap lesz.

– Két nap távlatából hogy emlékszik vissza a góljára? Hányszor nézte vissza a győztes találatot?

– Még mindig hatalmas öröm, sokszor visszanéztem már. Sokan gratuláltak, mindenki azt mondta, hogy szép találat volt. Úgy éltem meg, hogy ez egy győztes találat volt, és nagyon örülök neki, hogy ezzel tudott nyerni a csapatunk. Sok oldal felrakta, amelyeken megjelöltek, és ilyenkor én is mindig megnézem újra. Jólesik visszanézni, hogy ilyen szép gólt tudtam rúgni.

– Furcsa tizenhét évesen ez a hirtelen jött nagy felhajtás, sok médiaszereplés? Hogy bírja?

– Igazából jól. Próbálok minden megkeresésnek eleget tenni, és szerényen válaszolni. Tudom nagyon jól, hogy nem szabad ettől elszállnom, és a szereplések ellenére is próbálok a földön maradni. Csinálnom kell tovább a dolgomat ugyanígy.

Az M4 Sport összeállításából kiderült, hogy a szülei fiatalabbak, mint a Haladás válogatottsági rekordere, Király Gábor. Nyilatkozta, hogy az öltözőben magázza a rutinos hálóőrt.

– Amikor bemegyünk az öltözőbe, mindenki körbemegy kezet fogni. Mindenki másnak azt mondom, hogy „szia”, aztán amikor Király Gábor jön a sorban, akkor úgy köszönök, hogy „jó napot”, és ilyenkor ő is jó napotot köszön nekem, szóval ez kölcsönös. A pályán egyébként nincs magázódás, ott rendesen Gabinak hívom, nem mondjuk Gabi bának.

– Mire számít, hogyan készül az utolsó két őszi mérkőzésre, amelyeken a Puskás Akadémia és a Videoton lesz az ellenfél?
– Szeretnénk ezt a lendületet átvinni a hátralévő két meccsre. Úgy érzem, a Fradi elleni győzelem nagy lökést adhat, a szurkolók is velünk voltak, mi is beleadtunk mindent, és remélem, hogy ezt tovább tudjuk vinni.

Kiss Tamás döntötte el a meccset Fotó: haladas.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik