NB I

Thomas Doll ismét keményen kritizálta a játékosait

A Fradi mindent megtett, hogy a Haladás ünnepeljen. Néhányan „úgy szaladgáltak Budapesten, mintha mindenkit meg tudnának verni”.

Mint beszámoltunk róla, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1-es sikerrel debütált tétmeccsen új otthonában, ráadásul a bajnoki címre hajtó Ferencvárosi TC-t győzte le.

Ezt láttad?
Első labdaérintéséből verte át Dibuszt a tizenhét éves Haladás-focista – VIDEÓ

A meccs után érthetően a kiesés elkerüléséért harcoló hazaiak trénere volt elégedett, míg Thomas Doll jelezte, már múlt héten is látta jeleit a bajnak.

Michal Hipp, Haladás: – Alázattal készültünk a mérkőzésre, hiszen tudtuk, a meccs toronymagas esélyese az FTC. De egész héten azt sulykoltam játékosaimba, nem szabad félve pályára lépni, önbizalommal futballozzanak. A találkozó előtt csapatkapitányunk, Halmosi Péter felolvasta az egyik szurkolónktól kapott sms-t, ami még motiváltabbá tette a csapatot. Aktívan kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, voltak lehetőségeink, amelyeket nem használtunk ki, pedig az FTC ellen nem könnyű helyzeteket kialakítani. Aztán megszereztük a vezetést, de hamar érkezett az egyenlítő gól, ami feldobta a vendégeket, és utána ők domináltak. Szünet után noha labdabirtoklásban fölénk nőtt a Ferencváros, helyzeteket nem tudott kialakítani, és szurkolóink hathatós támogatásával a fiúk odatették magukat és megnyerték a meccset. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de nem kell elszállni, rá kell néznünk a tabellára és látjuk, sokat kell még dolgoznunk. Hogy ezúttal meddig tartott az erőnlét? Balmazújvárosban hiányzott a szív, a küzdés, most viszont megvolt. Az volt a lényeg, hogy mindenki csússzon-másszon a pályán, és emelt fővel jöhessen le a pályáról – ma ez megvolt és fantasztikus közönségünk segítségével ez három ponttal párosult. Ami az összeállítást illeti, mindenki egyforma esélyekkel indult, mindig azt a kezdőt rakom össze, amelyet a legjobbnak vélek. Mindegy, hogy fiatal vagy idős egy futballista. Ha valaki megkapja a lehetőséget, éljen vele és úgy teljesítsen, hogy a kezdőcsapatban maradjon. Például a bemelegítésnél megsérült Polgár helyén játszó Schimmer nagyon jól teljesített, csakúgy, mint Rácz Barnabás. Most az legfontosabb, hogy bent maradjon a csapat, mindent ennek rendelünk alá.

Doll úgy érzi, segítettek a Haladásnak Fotó: www.fradi.hu

Thomas Doll, FTC: – Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. Mi mindent megtettünk, hogy ebben a gyönyörű stadionban ünnepet üljenek a hazaiak. Csalódott vagyok a teljesítmény miatt, a Haladás nagyobb szívvel, szenvedéllyel játszott. Középpályánkon nem volt elég lendület, nem tudtunk szabadrúgásokat kiharcolni az ellenfél kapujánál. Többen félénken futballoztak, későn reagálták le az eseményeket és amit elöl nyújtottak, azzal nem lehet mérkőzést nyerni. Múlt héten Pakson sem futballoztunk jól, ezúttal sem. A szombathelyiek a túlélésért harcoltak, míg nálunk néhányan korábban a sorozatos győzelmek után úgy szaladgáltak Budapesten, mintha mindenkit meg tudnának verni. Utaztunk három órát, és kiderült, hogy nem így van.

Forrás: haladas.hu