NB I

Az éllovas Videoton a Paksot is legyőzte

Két rúgott, nulla kapott gól az NB I-et vezető Videoton mérlege a 17. fordulóban.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Videoton FC – Paksi FC 2-0 (1-0)
Felcsút, játékvezető: Kassai
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Géresi (Henty, 85.), Pátkai, Varga J., Hadzic – Lazovics (Kovács I., 87.), Scsepovics (Szolnoki, 77.). Vezetőedző: Marko Nikolics

Paks: Verpecz – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á. – Haraszti (Hajdú, 85.), Papp, Bertus, Hahn – Szakály D. (Nikházi, 74.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Lazovics (31.), Nego (84.)

Az éllovas Videoton a Paksot fogadta Felcsúton az OTP Bank Liga 17. fordulójában.

Közel 15 perc telt el az első komolyabb lehetőségig, akkor azonban kis híján a vezetést is megszerezte a Videoton: előbb Scsepovics lövését védte Verpecz, majd a kipattanót követően Hadzic helyezett, de ezt is kiütötte a paksi kapus. Géresi is tesztelte a Verpeczet, ismét a kapus nyerte a párharcot. Harminc perc elteltével azonban a paksiak addigi legjobbja nagyot hibázott: Scsepovicsot találta el a tizenhatoson belül – tizenegyes! A büntető mögé Danko Lazovics állt, és be is lőtte azt (1-0).

Az előnyét megőrizte a szünetig a Videoton – 1-0-ra vezetett 45 perc után.

Lazovics remek passza után Lazovics-gól

Stopira növelhette volna a különbséget, de Lazovics szépen beívelt szögletét fölé fejelte. Egy óra elteltével Szakály próbálta megtréfálni a kint álló Kovácsikot, de a félpályáról ívelt labda mellé szállt. Simon Ádám kellemetlen lövésénél nem kellett közbeavatkoznia a fehérvári kapusnak, kikísérte a mellé szálló labdát.

A hajrába érve ismét Kovácsik védett, a gólt viszont a Videoton lőtte: öt perccel a vége előtt Géresi remek labdájával Nego gyakorlatilag a gólvonalig gyalogolhatott – Verpeczet is elfektetve szerezte meg csapata második találatát. A Videoton 2-0-ra nyert, így továbbra is őrzi első helyét a bajnokságban – amennyiben a Fradi este nem nyer legalább öttel a Haladás vendégeként, úgy a forduló után is a székesfehérváriak állnak az élen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik