NB I

Nulla pontot ért a sereghajtó ellen a bajnok villámgólja

Villámgyorsan vezetést szerzett a Honvéd, de utána kilencven percen keresztül nem tudott mit kezdeni a Mezőkövesddel.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-1)
Bozsik-stadion, játékvezető: Iványi
Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Deák, Laczkó (Lukács D., 60.) – Holender, Gazdag, Banó-Szabó – Eppel, Lanzafame, Danilo. Vezetőedző: Erik van der Meer

Mezőkövesd: Dombó – Vadnai, Szalai, Hudák, Lázár P. – Szeles, Iszlai – Mlinar, – Strestík (Cseri, 65.), Novák (Veszelinovics, 81.), Koszta (Pillár, 89.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerzők: Danilo (1.), illetve Novák (10.), Koszta (50.)

A bajnok Honvéd a forduló előtt még utolsó Mezőkövesd ellen lépett pályára az élvonal 17. fordulójában.

Villámgyorsan, 45 másodperc elteltével vezetést szerzett a Honvéd: Danilo egy szöglet utáni kipattanó labdára csapott le, és az ötösről a hálóba lőtt az előtte bravúrral védő Dombó mellett (1-0). Sokáig nem örülhettek a kispestiek: Novák egy szabadrúgásra érkezett jó ütemben, és a tizedik percben egyenlített (1-1).

Gróf védését jegyezhettük fel, ezúttal is Novák veszélyeztetett, majd Lázár Pál is tesztelte a Honvéd kapusát, aki a múlt heti nagy bakija után immár ismét magabiztosan állta a sarat a kapuban. Dombót Lanzafame dolgoztatta meg, de a kövesdi kapus is helyén volt. Szeles járt közel a gólhoz a huszadik percben, harminc méterről leadott lövése a lécen csattant. Mindkét oldal veszélyeztetett, de több gól nem esett az első félidőben.

Danilo a második félidő elején is betalálhatott volna, ám ezúttal nem célzott pontosan. Büntetett is a Mezőkövesd, mely az 50. percben Koszta Márk közelről helyezett lövése után megszerezte a vezetést (1-2). Baráth lövése fölé szállt, majd Lukács vezette kapura a labdát, de passzából Eppel csak a kapusig jutott.

A hajrában is őrizte előnyét a Mezőkövesd, sőt percekkel a vége előtt Cseri is eltalálta a lécet. A Mezőkövesd nagy meglepetésre legyőzte a Honvédot, 2-1 lett a vége.

Danilo villámgyors gólja nem ért pontot

Olvasói sztorik