NB I

Bosszút állt az excsatár a Diósgyőr–Újpest derbin

Simon Krisztián rosszul lett a szállodában, nem játszhatott.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Diósgyőri VTK–Újpest FC 1–2 (1–2)
Debrecen, 1000 néző. Játékvezető: Pintér
DIÓSGYŐR: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Tamás (Nono, 46.) – Vela, Busai, Kocsis (Forgács, 46.) – Ugrai, Ioannidis, Óvári (Bacsa, 72.). Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
ÚJPEST: Pajovic – Pauljevic, Pávkocics, Litauszki, Balázs – Nwobodo, Windecker, Zsótér (Mohl, 67.), Sankovic – Novothny (Tischler, 81.), Nagy D. (Kis. K., 89.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Ugrai (29.), illetve Novothny (1., 38.)

Mintha csak hullámvasúton utaznának a diósgyőriek és az újpestiek: hol fent, hol lent vannak. A forduló előtt a lila-fehérek érezhették kedvezőbb pozícióban magukat, hiszen amíg a Diósgyőr az előző két fordulóban előbb kikapott a Balmazújvárostól 2–1-re, majd a Puskás Akadémia otthonában szenvedett 1–0-s vereséget, addig az Újpest 1–0-ra megverte a Vasast, majd 2–1-re a Honvédot.

Bő fél perc alatt kiderült, hogy a debreceni összecsapáson sem fogunk unatkozni. Novothny Somának egészen pontosan harmincöt másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy nagyszerű fejessel megszerezze a vezetést. A csatár visszafogottan ünnepelte a gyors találatot, ami nem is csoda, hiszen az előző két évadban a DVTK színeiben szerepelt.

ÍME A MESESZÉP NOVOTHNY-FEJES.

A vendégcsapatban nem szerepelhetett Simon Krisztián, aki a hírek szerint péntek este rosszul lett, és bár szerencsére nincs nagy baj, a játékát nem kockáztatta meg Nebojsa Vignjevics edző.

Szűk fél órája játszottak a csapatok, amikor összejött az egyenlítő gól. Bedobás után Ugrairól került a labda, fejjel, majd lábbal tolt egyet rajta, végül félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt.

Igen ám, de néhány perccel később ismét fordult a kocka. Történt, hogy Zsótér adott középre balról, érkezett Novothny, és másodszor is megszerezte a vezetést.

A második félidőben több alkalommal is egyenlíthetett volna a Bódog-együttes, ám a befejezéssel rendre gondok akadtak. Bő tíz perccel a vége előtt Busai került nagy helyzetbe, ám a kapu mellé lőtt, majd Karan fejese tévesztett célt.

Novothny lett a meccs hőse Fotó: facebook.com/ujpestfootballclub
Olvasói sztorik