NB I

Kevés volt a két rúgott gól a Puskásnak Balmazújvároson

Osztozkodtak a pontokon a kiesés ellen harcoló csapatok.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Puskás Akadémia FC 2-2 (1-1)
Balmazújváros, játékvezető: Berke
Balmazújváros: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda (Kovács Á., 69.), Sigér, Haris, Majszuradze (Fekete Á., 69.) – Arabuli, Rácz (Zsiga E, 69.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Puskás: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Spandler, Balogh B. – Márkvárt (Zsidai, 79.), Mevoungou – Prosser (Molnár G., 71.), Knezevic (Bacelic-Grgic, 86.), Szakály P. – Perosevic. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerzők: Sigér (44.), Fekete Á. (87.), illetve Szakály P. (15.), Perosevic (60.)

A kiesőzónától a legutóbbi két fordulóban jegyzett két győzelmével eltávolodó Balmazújváros vendége volt a hazaiaknál mindössze három ponttal többet gyűjtő Puskás Akadémia.

Negyed órát kellett várni a meccs első góljára: egy szöglet után Szakály Péter fejesével jutott előnyhöz a Puskás (0-1). Nem sokkal később Rácz egyenlíthetett volna, de Hegedűs védett. Pontrúgásokkal tartották nyomás alatt a kapukat a felek, illetve a beadások okoztak riadalmat mindkét oldalon. Egy ilyen végén Sigér Dávid nem gondolkodott sokat: félfordulatból bombázott a Puskás kapujába az első játékrész végén – 1-1-gyel mentek pihenőre a csapatok.

A Balmazújváros tűnt magabiztosabbnak a második félidő elején, de a Puskás előtt adódott lehetőség – Szécsi védett. Megrázta magát a felcsúti együttes, és a 61. percben ismét megszerezte a vezetést: Prosser fejese a kapufán csattant, a kipattanót Perosevic közelről kotorta a hálóba (1-2). Hiába azonban az újabb Puskás-gól, a végén ismét egyenlített a Balmazújváros: a 87. percben a csereként beállt Fekete Ádám szöglet utáni fejesgóljával alakult ki a 2-2-es végeredmény.

Kétszer is talpra állt a Balmazújváros Fotó: pfla.hu
Olvasói sztorik