NB I

„A szép új stadiontól nem leszünk jobb játékosok”

Németh Márió biztos benne, hogy a Haladásnak nem lesznek kiesési gondjai.

Szombaton este a Ferencváros ellen játssza első tétmeccsét az új stadionjában a kiesőhelyen álló Swietelsky Haladás együttese az OTP Bank Liga 17. fordulójában. A tabellán tizenegyedik helyet elfoglaló szombathelyi csapat középpályása, Németh Márió a Rangadónak nyilatkozott várakozásairól.

– Egész héten készültünk a Fradi gyenge pontjaira, ha lehet ilyet mondani. Szeretnénk itthon tartani a három pontot – kezdte Németh Márió. – Az biztos, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen a Ferencvárosnak rendkívül erős kerete van, és jól is játszik az utóbbi időben, de vannak gyenge pontjai, amiket ki szeretnénk használni egy biztos, szervezett védekezés mellett.

– A hét elején nem volt túl fényes a hangulat, hogyan is lehetett volna, amikor ilyen rosszul állunk a tabellán – folytatta a 22 éves utánpótlás-válogatott játékos. – Ahogy közeledtünk aztán a hétvégi meccshez, érezhetően mindenki felpörgött, és mindenki győzni akar. Jó érzés, hogy újra a Rohonci úton léphetünk pályára, ez teljesen más már, mint az avató, ez már egy tétmeccs lesz, és pont a Fradi ellen játszunk.

Korábban honlapunk is beszámolt róla, hogy a szombat esti, Ferencváros elleni meccsre az összes jegy elkelt, így telt ház fogadja majd a csapatokat az új Haladás Sportkomplexumban.

– A szép stadiontól nem leszünk jobb játékosok, de a telt házas, felfokozott hangulat tud dobni öt-tíz százalékot a játékosok teljesítményén. Bízom benne, hogy a szurkolók belehajszolnak minket a győzelembe, és átlendítenek minket a holtpontokon.

Németh Márió várja már az első tétmeccset az új stadionban Fotó: Vágvölgyi Bálint

Mint ismert, a Haladás irányítását a múlt héten a korábbi szlovák szövetségi kapitány, Michal Hipp vette át.

– Nagyon jó a munka az új trénerrel. Kedden és szerdán is két edzést vezényelt, hogy még jobban megismerje a csapatot, hiszen még csak a múlt héten érkezett. Rendkívül felkészült szakember, és úgy érzem, hogy már most megtalálta a játékosokkal a közös hangot. Szerintem rendben leszünk, nem hiszem, hogy kiesési gondjaink lesznek a végén. El kell kezdenünk pontokat gyűjteni, ami most már csakis rajtunk múlik – mondta Németh Márió.

Olvasói sztorik