NB I

Kassai bíró beperel egy diósgyőri játékost

Rasszista kijelentés, rágalmazás, becsületsértés – új dimenzióban a magyar futball.

A jövő évi világbajnokságról lemaradó Kassai Viktor az áprilisi DVTK–Vasas (2–1) bajnoki meccs kapcsán rágalmazást és becsületsértést emleget. A Nemzeti Sport úgy értesült, a diósgyőri játékosok szerint Kassai rasszista szavakat használt, mire a játékvezető becsületsértésért perel.

Ahogy arról a Rangadó többször beszámolt, óriási balhé alakult ki az előző évadban vívott összecsapáson, melyen Kassai Viktor kiállította a diósgyőri Lipták Zoltánt, aki erre nekirontott a játékvezetőnek. A 74. percben szabadrúgáshoz készülődtek az angyalföldiek, amikor Félix Burmeister összeesett a válogatott védő mellett.

EZT FIGYELD!
Újra szövetségi kapitány lesz Bernd Storck?

– Többször provokált minket a német. Megrántottam a mezét, de nem ütöttem meg – jelentette ki Lipták. – Amikor Kassai a zsebéhez nyúlt, azt hittem, megkapom az ötödik sárgámat, és ki kell hagynom a Gyirmót elleni bajnokit. De megláttam a piros lapot, és leszállt a lila köd.

A DVTK hátvédje ötmeccses eltiltást kapott, ám úgy tűnik, az ügynek közel sincs vége.

Liptáknál leszállt a lila köd… Fotó: borsonline.hu

A fegyelmi eljárásban felvetődött, hogy a játékvezető rasszista megjegyzést tett a DVTK egyik akkori, ma már a Puskás Akadémia színeiben futballozó játékosára vonatkozóan. Kassai ezt tagadja, és bírósághoz fordult…

A legújabb fejlemény, hogy „válaszul” a diósgyőri klub arra kéri a magyar szövetséget, hogy a peres eljárás ideje alatt a Kassai Viktor ne működjön közre semmilyen funkcióban – játékvezetőként, asszisztensként, vagy bármilyen hivatalos személyként – a DVTK mérkőzésein.

Olvasói sztorik