NB I

Doll az U19-es csapatba száműzte a középpályását

Hallgat a klub, nem tudni, miért nem edzhet a felnőttekkel a válogatott bő keretébe is meghívott futballista.

Sokan úgy tartják, a magyar szinten kifejezetten erős kerettel rendelkező, ám néha mégis „színtelennek”, stílus nélkülinek tűnő Ferencvárosnak éppen olyan „fazonszabászra” lenne szüksége a középpályán, mint Bognár István.

Az Újpesten, Mezőkövesden és Diósgyőrben is szereplő 26 esztendős játékos idén januárban igazolt a Fradiba – a szerződése 2019. június 30-ig szól -, értelemszerűen tagja volt a bajnoki negyedik, Magyar Kupát nyerő együttesnek. Az előző évadban nyolc NB I-es meccsen 435 perc jutott neki, a most futó idényben nulla.

Hetek, hónapok óta a keretben sem kap helyet.

Úgy tudjuk, a középpályás jó ideje nem is edzhet a csapattal, Thomas Doll ugyanis az U19-esekhez száműzte. Aki ismeri, pontosan tudja, hogy Bognár a legkevésbé sem nevezhető „balhés” futballistának, ezért is meglehetősen furcsa az edzői döntés.

EZT FIGYELD!
Januárban újra összeállhat a Messi, Neymar csatárduó

Annyi bizonyos, hogy Bognár szeptember 19-én kezdőként kapott lehetőséget a Dunaharasztiban vívott kupameccsen, mi több, a Fradi a szögletéből, illetve a beíveléséből szerzett gólokkal nyert 2–1-re. (A Magyar Kupa címvédője egy hónappal később Kisvárdán kikapott és kiesett, Bognár azon a mérkőzésen már nem kapott lehetőséget.)

Hova tűnt Bognár István? Fotó: Facebook.com/fradi.hu

Információink szerint a fiatalember „bűne” mindössze annyi, hogy néhány társa rákérdezett Thomas Dollnál, miért nem kap lehetőséget a bajnokságban. A Rangadó úgy tudja, a német tréner válasz helyett a tizenkilenc évesekhez zavarta a korábban a válogatott bő keretébe is meghívott futballistát.

Bognár – akit már a nyáron nagyon csábított egy másik budapesti élvonalbeli csapat – azóta is a „kicsikkel” edz, kapja a fizetését, pályára ugyanakkor nem léphet.

Természetesen kíváncsiak lennénk Doll edző, vagy a Ferencvárosi Torna Club valamelyik szakmai vezetőjének véleményére, ám a fővárosi klub az írásban feltett hat kérdésünk egyikére sem válaszolt…

Olvasói sztorik