NB I

„Iszonyatosan fájt, szinte mozdulni sem bírtam”

Megszólalt az Újpest megműtött kapusa.

Beszámoltunk róla, hogy amíg az Újpest FC csapata szombaton a Bp. Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre készült, Banai Dávidnak szörnyű fájdalmakat kellett átélnie.

A 23 éves kapus a meccs napjának reggelén egyszerűen nem tudott kikelni az ágyból, annyira rosszul érezte magát. Segítséget kért a csapatorvostól, aki azonnal behívta őt az Uzsoki utcai kórházba. Ott kiderült, nem kerülheti el a műtétet, el kell távolítani a lépét – írja a Blikk.

Ezt olvastad már?
Bogdán Ádámért újfent bejelentkezett a korábbi BEK-győztes klub

– Iszonyatosan fájt és görcsölt a hasam, senkinek nem kívánom azokat a kínokkal teli perceket. Szinte mozdulni sem bírtam, borzalmas érzés még visszagondolni is azokra a pillanatokra – mondta Banai Dávid. – Furcsa, de semmilyen előjele nem volt a rosszullétemnek, nem emlékszem például arra, hogy ütköztem volna bárkivel az edzések valamelyikén. Ám a szervezetem jelezte, valami nagyon nincs rendben.

Az orvosok még aznap késő este megoperálták, úgynevezett laparoszkópiás beavatkozást hajtottak rajta végre. Ennek lényege, hogy csak egy kis metszést ejtenek a betegen; előnye, hogy csökkenti a műtét kockázatát és a kórházi ápolás időtartamát. Márpedig ez utóbbi egy sportoló esetében cseppet sem elhanyagolható.

– A bal oldalamon három pötty és egy ötcentis vágás található. Szerencse, hogy a laparoszkó­piás beavatkozás sikeres volt, ellenkező esetben a vágás ugyanis 30 centis lett volna – részletezte az eljárást a kapus, akit szerettei mellett több csapattársa is meglátogatott a kórházban, ez pedig természetesen erőt ad neki a felépüléshez.

A lép fontos szerepet játszik a szervezet anyagcsere-folyamataiban, de szerencsére nem létfontosságú szervről van szó. Eltávolítása esetében funk­cióját részint egyéb nyirokszervek, nyirokcsomók, valamint a máj veszi át.

– A lépem eltávolítása nem veszélyezteti a pályafutásom folytatását. Az orvosok azt mondták, kedden már hazamehetek. Nagyjából három hétig kell lábadoznom, és január közepén remélhetőleg már elkezdhetem a tréningeket.

Olvasói sztorik