NB I

„A játékosok úgy érzik, temetésen vannak”

Böde miatt aggódnak a Fradinál. Bódog szerint a Puskás sem tudja, hogyan nyert ellenük. Kuttor: „a futballisten felül eldöntötte." Horváth Ferenc olyat is mondott, ami nem jelenhetne meg nyomtatott formában.

Újpest FC – Budapest Honvéd 2-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első játékrészben több lehetőséget is kialakítottunk, azonban csak egyszer fejeztük be eredményesen a támadásainkat. A második találatunk némileg szerencsés körülmények között született Gróf hibájának köszönhetően. Lanzafame lövése után is álltuk a sarat, mindenki jól teljesített, nem csak a hátvédjeink. Gratulálok a fiúknak, megérdemelten tartották itthon a három pontot!

Eric van der Meer, Honvéd: – Először is gratulálok az Újpestnek, ma jobbak voltak, mit mi. Az első félidőben mind a két szélen komoly gondjaink voltak, mert veszélyesen támadott az Újpest. Nehézségekkel küzdöttünk a védelemben, mivel elfogyott a kispadunk és a sérüléséből felépült Deákot úgy kellett játszatnunk, hogy még nem volt időnk őt játékba hozni. A második félidőben taktikát változtattunk az irányító pozícióban Pölöskei helyére Danilo állt be. Egy kicsit jobban is játszottunk, de igazából végig az Újpest uralta a játékot. A második gól előtt Lanzafame labdát vesztett, Gróf pedig hibázott, gyakorlatilag megajándékoztuk a hazaiakat egy góllal. Sikerült még 2-1-nél visszajönni a mérkőzésbe, de ma a pontszerzéshez ez nem volt elég. Az, hogy nézők nélkül játszottuk a mai meccset, ez nem csak az Újpestet, hanem minket is sújtott, ezáltal a mérkőzés hangulattalan volt, ez nem tesz jót a futballnak. Természetesen ennek az eredményhez semmi köze.

forrás: ujpestfc.hu, honvedfc.hu

Az újpestiek legyőzték a címvédőt, volt ok az örömre Fotó: ujpestfc.hu

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-2

Csertői Aurél, Paks: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, egy fokozattal gyorsabban kezdett a Fradi, be is találtak. Kegyesek voltak velünk, hiszen 20 perc után melegedtünk csak be. Utána hiába voltunk fölényben, nem rúgtunk gólt. A Ferencváros is jól védekezett, ismerjük el, mi pedig nem találtunk be, így megérdemelten nyertek a vendégek. A lehetőségeink megvoltak, ezekkel nem éltünk, pedig nagy ziccerünk is adódott.

Thomas Doll, FTC: – Ha megnézzük a helyzeteket, egyáltalán nem érdemtelen a győzelmünk. Összességében azonban nem volt egy jó mérkőzés. Mindkét oldalon nagy volt a nyugtalanság, amikor a játékosok birtokolták a labdát. A Ferencvárossal szemben mindig elvárás, hogy domináljunk a mérkőzéseken, ez viszont nem egyszerű egy olyan csapat ellen, akik beállnak védekezni. Jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, sikerült hamar megszerezni a vezetést, ekkor azt gondoltam, hogy nyugodt mérkőzés vár ránk. Ennek azonban az ellenkezője következett be, passzívvá váltunk, nem tudtunk jól belemenni a párharcokba, átengedtük a középpályát a Paksnak. Ebben a periódusban nem nézett ki jól a játékunk, meg kell tanulnunk lazábban játszani ilyen helyzetben, pláne ha vezetünk. Nem dőlhetünk hátra, még nagyobb erővel kell támadni, meg kell mutatni, hogy meg akarjuk nyerni a meccset. A nézők azt akarják látni, hogy kombinatívan, bátran játszunk, sok a kidolgozott gólhelyzet. Természetesen az eredménnyel elégedett vagyok, fegyelmezetten hoztuk a kötelezőt, ráadásul Pakson nagyon nehéz játszani. Böde Dani sérülése miatt nagyon szomorú vagyok, azt mondta, miután lejött a pályáról, olyan érzése van, mintha megszúrták volna a combját. Ez semmi jót nem jelent, az elkövetkező hetekben valószínűleg nem számíthatunk rá.

forrás: paksifc.hu,
fradi.hu


Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 3-3

Kuttor Attila, Mezőkövesd: – Azt gondolom, ezen a mai meccsen mindent megtettünk a győzelemért, jobban fociztunk, több helyzetet alakítottunk ki, a végén is volt meccslabdánk, de sajnos nem tudtuk bevinni a végső csapást. A mi helyzetünkben a három pontokra van szükség, ezért bosszant, hogy ma nem tudtunk nyerni, a futballisten felül eldöntötte, hogy még többet kell tennünk a jövőben azért, hogy végre sikerüljön nyerni.

Michael Oenning, Vasas: – Klasszikusan az a meccs volt, amely a nézőknek tetszik, de az edzőknek nem. A csapatnak van ereje, hiszen hátrányból álltunk fel háromszor. A végén örülnünk kellett az egy pontnak, ugyanis a hazaiaknak volt egy nagy helyzetük. Kulcsár sérülése szerencsére nem súlyos. El kell még mondanom, hogy a Mezőkövesd mindent beleadott a mérkőzésbe, így különösen értékes ez az egy pont.

forrás: mezokovesdzsory.hu

Kuttor Attila bosszankodott a döntetlen után Fotó: gyirmotfc.hu

Puskás Akadémia FC – DVTK 1-0

Pintér Attila, PAFC: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ilyen találkozókra van szükség, hogy a magyar NB I minél jobb legyen. Mindkét csapat győzelemre játszott. Az első félidőben több lehetőségünk volt, amiből gólt tudtunk volna szerezni, de kimaradtak. A játékrész végén rendszert váltottunk, ennek következtében sokkal magabiztosabbak lettünk, jobban tudtuk járatni a labdát, és kevésbé érvényesült a DVTK-ra jellemző agresszív játék, hiszen plusz embert tudtunk állítani a középpályára. A második félidőben is nekünk volt esélyünk arra, hogy több gólt szerezzünk, igaz, hogy 1-0-nál nem rúgtuk rá a másodikat. Ellenfelünknek is volt egy olyan helyzete, amiből ki tudtak volna egyenlíteni, de kimaradt. Kalapot emelek a játékosok előtt, mert akaratból, küzdeni tudásból, fehyelemből óriásit mutattak ma. Sok sikert kívánok a DVTK-nak, mert ragyogó csapat, és ragyogó közönsége van!

Bódog Tamás, DVTK: – Fájdalmas vereség. Biztos vagyok abban, hogy a Puskás nem tudja, hogyan nyerte meg ezt a mérkőzést, adtunk nekik három pontot. Nekik is voltak helyzeteik, ezt aláírom, de nekünk volt egy rakás. Ezért szép a futball, mert hiába vagy jobb, ha kihagyod azokat a ziccereket, amiket nem lehet kihagyni, akkor így jársz. A játékosok hozzáállása parádés volt, beleraktak mindent ebbe a mérkőzésbe, csak hát a kapu előtt előjött a szokásos probléma, ami már visszaköszön nálunk. Azt szokták mondani, ha a vereségből tanul az ember, akkor okosabb, erősebb, és jobb lesz, mi most megint tudunk belőle tanulni. Csak az a baj, hogy sokszor tanulunk. El kell a helyzetekig is jutni, hál’ Istennek, mi eljutunk odáig, csak nem elég jó százalékban használjuk ki őket. Nem ez az első alkalom a labdarúgás történetében, hogy a jobbik csapat hagyja el vesztesen a pályát, mi is dolgozunk tovább. Gratulálok a Puskásnak!

forrás: dvtk.eu


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Swietelsky Haladás 2-1

Horváth Ferenc, Balmaz: – Ma nagyon nagy lehetőség volt számunkra, hogy a kiesőzónától messzebb kerüljünk. Korábban is volt erre sanszunk a bajnokságban, akkor nem éltünk ezzel. Az első félidőben nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, nem voltak nagy helyzeteik, de mezőnyfölényben játszottunk. A második félidőben jó százalékban használtuk ki a lehetőségeinket és megérdemelten nyertünk. A szünetben elhangzottak nem jelenhetnének meg nyomtatott formában, de a célját elérte. Kettőt cseréltem, ugyanis nem volt súlyunk a Haladás kapuja előtt. Kellett egy ember, aki a két belső védőt ott tudja tartani, ez volt Fekete, Rácz pedig veszélyesen játszott.
Michael Hipp, Haladás: – Nagyon rövid ideje vagyok a csapatnál. Tisztában voltam azzal, hogy ez a négy mérkőzés nagyon nehéz lesz. Az edzésmunka után kaptam képet a Haladásról, az edzésprogramban a meccs-helyzeteket gyakoroltuk. A taktikai-technikai dolgokra építettünk. Megváltoztattam a felállást. Ez látszott is, jól játszottunk az első 25 percben. A játékosok betartották az elmondottakat, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Vezettünk, ekkor a hazai csapat rákapcsolt, de az első félidőt előnnyel zártuk. Fordulás után aktívan szerettünk volna játszani, számítottunk arra, hogy nagy nyomás alá helyez bennünk a Balmaz. Veszélyesek voltak a pontrúgásaik. Növekedett a nyomás, az erőnk pedig folyamatosan fogyott. A hazaiak nagy akarata eredményezte a második gólt is, de nekünk is volt a végjátékban két helyzetünk, sajnos nem sikerült egyenlítenünk. Sosem féltem a munkától, tavaszra lesz öt hét felkészülési időnk: ez a meccs is mutatja, hogy van előrelépési lehetőség. A játékosok úgy érzik, temetésen vannak, de próbálok a pozitívumokra ráépíteni. Nehéz mérkőzések lesznek, és nincs megírva előre, hogy nem lehet az FTC vagy a Videtoton ellen pontot szerezni.

forrás: haladas.hu


Debreceni VSC – Videoton FC 2-5

Herczeg András, DVSC: – Érdekes mérkőzést láthattunk. Nem jellemző ránk, hogy ennyi gólt kapunk egy találkozón. A kispadról máshogy látjuk néha a meccseket, mint önök a lelátóról, én a pálya mellől azt láttam, hogy a harmadik gólig jól játszottunk. Az elején adok-kapok volt, mindkét oldalon voltak helyzetek, igaz, nekünk kellett futnunk az eredmény után. A harmadik gólig benne volt a meccsben, hogy egyenlíthetünk is, az a gól és a negyedik viszont megpecsételte a sorsunkat. A Vidi egy kiváló gárda, igazolta, hogy miért küzd a bajnoki címért, gratulálok nekik. A csapatot nem érheti szemrehányás – lehet, hogy ez furcsa öt kapott gól után, de így gondolom. Voltak védekezésben fegyelmezetlenségek, néha elvitte a játékosokat a hév, de ez előfordul. A nézők biztos jól szórakoztak, iram volt, gólok is jöttek, a csapat pedig nagy elánnal és az első félidőben jól játszott. A nézők is díjazták ezt, zúgott a „Hajrá, Loki”, köszönöm is a szurkolóknak, hogy a csapat mellett voltak.

Marko Nikolics, Videoton: – Örülök, hogy egy jól szervezett, az elmúlt időszakban remek formát mutató DVSC ellen így tudtunk játszani és megnyertük a találkozót. Szervezett csapat a Debrecen, ez Herczeg András munkáját dicséri, de mégis öt gólt tudtunk szerezni, emellett pedig legalább három 100 százalékos helyzet kimaradt. Szóval gratulálok a játékosoknak a teljesítményhez, de ezzel nem szabad sokat foglalkozni, ezt a meccset lefújták, jövő héten már vár ránk a Paks elleni bajnoki. A csapatnak több pontja van jelenleg, mint tavaly a téli szünet előtti utolsó forduló után, de az FTC is jól szerepel, ugyanannyi pontjuk van mint nekünk, szóval érdekes verseny alakul az első helyért. Fontos üzenete volt a mai mérkőzésnek, hogy a labdarúgás még mindig nem egyéni sport, nem tenisz. Ez egy csapatsport, és bár ma négy fontos játékos hiányzott, a srácok egységesen, taktikailag fegyelmezetten játszottak, emiatt pedig egy remek mérkőzést láthattunk tőlük. A másik dolog, ami eszembe jut a mai kilencven percről, az Géresi Krisztián teljesítménye. Jól kezdte a szezont, de aztán kicsit mentális gödörbe került. Aztán az elmúlt hónapban már egyre több játékpercet kapott, ma pedig kezdett. Ma is kimaradt egy nagy helyzete, de keményen dolgozott a pályán, majd megérdemelt gólt szerzett. Aztán ott volt még ma a triplázó Scsepovics teljesítménye, Loic Nego és Juhász Roland is jól játszott, Kovácsik Ádám fontos védéseket mutatott be, végülis ma felsorolhatnám az egész csapatot. Csak egy dolog bosszant – a hosszabbításban bekapott gól. Nem lankadhat a figyelem egy pillanatra sem, ez egy elkerülhető szituáció volt és mivel az elmúlt szezonokban is bajnoki címért küzdő csapatoknál dolgoztam, tudom, hogy akár egy-egy gól is dönthet a szezon végén. Ezekre a helyzetekre majd figyelnünk kell.

Forrás: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik